Terminalde bayram hareketliliği...

9 günlük bayram tatili terminal esnafının yüzünü güldürdü. Uzun tatili fırsat bilen yüzlerce vatandaş günler öncesinden biletlerini rezerve ettirdi. Bilet bulmakta güçlük çeken vatandaşların imdadına ise firmaların koyduğu ek seferler yetişti. Bir çok firma biletlerin tükenmesi üzerine sefer sayısını arttırma yoluna giderken, doluluk oranı şimdiden yüzde 80'lere ulaştı. Yolcu yoğunluğundan gayet memnun olan terminal esnafı, zor şartlar altında verdikleri ulaşım hizmetinin de yavaş yavaş sonuna geldi. 

İhale için açılış günü tarih seçildi 

Yıllarca tek katlı küçük yazıhanelerde hizmet veren, kısıtlı park alanı yüzünden sıkıntı çeken firmalar yeni terminalde hizmet vermek için dört gözle ihaleyi bekliyor. Terminaldeki 17 gişenin kiralama ihalesi için Düzce Belediyesi, tarih olarak açılış günü olan 11 Temmuz'u seçti. Terminalin resmi olarak açıldığı gün Encümen Salonunda yapılacak ihalede Açık Teklif Usulü arttırma yöntemi ile 17 bilet satış gişesi 10 yıl süreyle kiraya verilecek.

Hep sorunlarla adından söz ettirdi

Bir şehrin aynası niteliğinde olması gerekirken Düzce Terminali hep sorunlarla adından söz ettirdi. Başkan Keleş'in ilk başkanlık döneminde bir işadamının yerini terminal olarak kullanılmak şartıyla tek kuruş almadan Düzce Belediyesi'ne bağışlaması ile Kiremitocağı Mahallesi'nden bugünkü yeri olan Atatürk Bulvarı'na taşınan terminalde 'geçici' denilerek başlayan hizmet bugünlere kadar geldi.

"Ne terminali bildiğin köy garajı"

Kısıtlı imkanlarla verilen hizmet, yolculuk edenleri de esnafı da sıkıntıya soktu. Tabelasında terminal yazmasına karşılık yetersizliği ve ihtiyaca cevap verememesine bağlı olarak çoğu Düzceli'nin "Ne terminali bildiğin köy garajı" eleştirileri dillere pelesenk oldu.

En çok üniversiteliler çekti

Her bayram ve tatil günlerinde Düzce'ye yakışacak bir terminale olan ihtiyaç daha çok hissedildi. Üniversite şehri olma yolunda ilerleyen kentte otobüsleri en çok kullanan üniversite öğrencileri, Düzce Terminali'nde yaşadıkları sıkıntılar hafızalarına kazındı. Düzce'de sorun denilince vatandaşların ilk sırada saydıkları 'terminal' için nihayet yolun sonuna yaklaşılıyor.

6.5 aylık rötarlı açılış

25 Aralık 2015 tarihinde açılması gerekirken önce 2016 yılının Şubat'ı ardından da 11 Temmuz'u olarak açıklanan açılış tarihine adım adım yaklaşıldığı şu günlerde terminalde yetiştirme telaşı yaşanır oldu. Uzun yıllar alan yatırımı "en önemli projemiz" olarak lanse eden Düzce Belediyesi, terminal açılışına gün sayarken, bir kez daha gecikmeye takılmaması için alandaki çalışmalar hızlandırıldı.



Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından terminal alanının asfaltlanmasına başlandı.

Terminale 2. açılış

Öte yandan Düzce Şehirler Arası Otobüs Terminali 21 araçlık şehirler arası otobüs peronu ve şehirler arası otobüslere ait 13 adet park alanı, 52 araçlık minibüs peronu ve bu minibüslere ait 33 araçlık park alanı ile ulaşım hizmeti verecek. 17 adet bilet gişesiyle 17 ayrı firmaya ev sahipliği yapabilecek. Konu büyük projeler olunca adeta bekleyişlerin şehri olan Düzce, en acil gereksinimine Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından  henüz tamamlanmadan yapılan açılıştan sonra 11 Temmuz'da yapılacak 2. törenle kavuşuyor.

Haber:C.ÜSTÜNER