Krempark AVM ile belediye arasındaki ödeme sorununda nihai karar önümüzdeki günlerde verilecek. Tapuyu almamakta direten yönetim sözleşmenin feshedilmesi tehlikesi ile karşı karşıya...
Düzce’nin ilk ve tek alışveriş merkezi olan Krempark AVM, belediyeye olan borcunu ödememekteki ısrarlı tavrı Başkan Keleş'in sabrını taşırmak üzere. Mühürlenmeyi gerektiren 52 suçu olduğunu vurguladığı AVM’yi gerekirse kapatmayı göze alan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in yönetime tanıdığı sürenin sonuna yaklaşıldı. Krempark Yönetimi, haciz olduğu gerekçesini savunarak tapuları almaya yanaşmazken belediye ise üzerinde haciz de olsa tapuyu almaları noktasında diretiyor. Şehir merkezinde bulunan AVM’nin aylık yaklaşık 750 bin TL kira bedeli toplandığı konuşuluyor.


SUDAN SEBEPLERLE ÖDENMİYOR!


Öyle ki geçtiğimiz ayki meclis toplantısında Belediye Başkanı Mehmet Keleş, AVM’nin sudan sebeplerle borcunu ödemediğini kastederek “Bana tapuyu devret diyor. Halbuki sözleşmede açık hüküm var. Sen iskanı alacaksın belediye öyle tapu verecek. İskanı kendi vergi borcu yüzünden alamamış. Sen ilk başta tapuyu verecek şartları kendin yerine getir.” demişti.


YA ÖDEYECEK YA FESH EDİLECEK!


Gerekirse kapısına kilit vurmakta çekinmeyeceği sinyali veren Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in AVM yönetimine sunduğu sürenin sonuna yaklaşıldı. Son dönemece giren Krempark, ya borcunu ödeyecek ya da sözleşmesi feshedilecek.


52 KUSUR TESPİT EDİLMİŞTİ


Öte yandan hakkında 52 kusur bulunan Krempark AVM’de belediye meclisi tarafından inceleme komisyonu oluşturuldu. Komisyonun önümüzdeki günlerde çalışmalara başlaması beklenirken, basına yansıyan bir takım iddialara da cevap bulunacak.


Bilindiği gibi Krempark AVM'de yapılarda uygulanması gereken yangın yönetmeliğine uygun olmadığı, AVM binasının güney cephesinde yer alan kafeterya tarzı alanın izni olmadığı, Bu alan imar planında mevcut hastane caddesi yol sınır çizgisi içerisinde kaldığı yine sinema acil kapılarının yönetmeliğe uymadığı gibi iddialar gündeme gelmişti.

 

 

Haber: S. Kaşkır