Yıllardır fizıbl olmadığı düşünülerek yatırım programına alınmayan bağlantı yolu ile ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü’ne açılacak yola ilişkin ihale yetkisi verdi.



Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Ankara’da Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan ile yaptığı görüşmeler sonucunda yeni otogar ve Organize Sanayi Bölgesi’ni direkt olarak otoyola bağlayacak projenin ihaleye çıkacağını ve 2015 yılı içerisinde bağlantı yolunun bitirileceğini müjdeledi.

Düzce’ye ulaşımın yalnızca karayolu ile sağlandığını ve merkezinde otoyol bağlantısı olmayan tek il olduğunu belirten Başkan Keleş, daha önce yolun açılmasına engel olan durumları ortadan kaldırmak için gerekli çalışmaların belediye bünyesinde tamamlandığını söyledi. Başkan Keleş, bağlantı yolu için son viraja girildiğini açıkladı.
Otoban bağlantısının bugüne kadar Düzce şehir merkezine uzak farklı iki noktadan sağlanıyor olmasının özellikle Düzce şehir trafiği ve Organize Sanayi Bölgeleri için büyük sıkıntılar oluşturduğuna dikkat çeken Başkan Keleş, bu yatırım sayesinde büyük bir eksikliğin giderileceğini belirtti.

Mücavir Sahalar ile Daha Hızlı Yatırım

Yakın geçmişte Düzce Belediyesi, belediye sınırlarından itibaren TEM Otoyolu’na kadar olan bölgeyi mücavir sahasına katma kararı almış, yolun açılmasında ortaya çıkan kamulaştırma sorununu bitirmişti. Mücavir saha uygulamasının da hayata geçirilmesi ile birlikte yolun açılmasının çok daha hızlı olacağına dikkat çeken Başkan Keleş, bu sayede Düzce’nin en önemli ihtiyaçlarından birinin daha giderileceğini belirtti.


Bölgedeki kamulaştırma probleminin  halledilmesi sonucu yatırımın karayolları tarafından yapımını mümkün hale getirirken Düzce Belediye’sinin bağlantı yolu yapılacak bölgede mücavir alan uygulamasını hayata geçirmesiyle Karayolları Genel Müdürlüğü, yolun yapımını kamulaştırma sorunu ile zaman kaybetmeden başlatabilecek.Başkan Keleş, yıllardır sanayicilerin otoyol bağlantısı konusunda yaşadıkları sorunların sona ereceğini belirtti ve bağlantı yolunun hem yeni açılacak otogar ile hem de OSB bölgesi ile entegre bir biçimde olacağını söyledi.

Haber;S.KAŞKIR