Düzce ‘de teşvik uygulamasının sona ermesiyle bazı işverenler işçilere olan borcunu ödemeden kaçmaya başladı. En son Kaynaşlı Üçköprü'de tekstil fabrikasında 25 bin TL alacağı ile kapıda kalan işçileri ekranlara getirmiştik. Fabrika önünde nöbet tutan işçileri ziyaret eden İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, geçtiğimiz aylarda da benzer olayların yaşandığı dikkat çekerek “Fatura İşçilere Kesiliyor. Bunun Sorumlusu Görevini Yapmayan Yöneticilerdir.”dedi.

 

Umurlarında değil!

 

“Bu işçilere yapılan gasptır,eşkiyalıktır.” diyen Sönmez, “Demek ki Kaynaşlı da,Düzce de devletin yöneticileri Kaymakam ,Vali yoktur. Buralarda devletin kanunları işlememektedir.Denetim ve kontrol yoktur. Bugüne kadar hiçbir yetkili gelip bu işçilerin derdini dinleyip çözüm aramamışlardır.Umurlarında da değildir.” ifadelerini kullandı.

 

Düzce emekliliğe gün doldurma yeri değil

 

Başta Düzce Valisi olmak üzere ilgililere seslenen Sönmez, “ Sizlerin görevleri Düzce’de yaşayan yurttaşların sorunlarına sahip çıkmak,bu sorunları çözmek değil midir? Bugüne kadar bu işçilerin,yurttaşların emeklerinin gasp edilmemesi için ne tedbirler aldınız.Bu işçilerin mağduriyetinin giderilmesi için hiç gayretiniz oldu mu? Vazifesi olmayan her yere görevleriymiş gibi koşturan yöneticiler,işçilerin -halkın sorunları söz konusu olduğunda kör ve sağır olmaktadırlar.Bu yöneticiler acaba üçer ay maaş almasalar neler hissedeceklerdir.Ya görevinizi yapın,ya da o yumuşak koltuklarınızı bırakın.Düzce emekliliğe gün doldurma yeri değildir.”ifadelerini kullandı.

Haber: S. KAŞKIR