Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kocaeli Bölge Müdürlüğü 2014 Ekim sonu itibariyle Düzce Motorlu Kara Taşıtları istatistiklerini açıkladı. Bir önceki yıla göre Türkiye’de toplam taşıt sayısı yüzde 5,03 artarken, bu oran Düzce ilinde yüzde 7,68 olarak gerçekleşti.


2014 Ekim sonu itibariyle trafiğe kayıtlı 88 bin 24 taşıt bulunuyor. Toplam araç sayısı içinde ilk sırada yüzde 49,1 ile otomobil, yüzde 15,6 motosiklet ve yüzde 15,3 ile kamyonet takip ediyor…
Trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı bir önceki aya göre 634 artış göstermiş olup, en çok değişim 393 ile otomobilde gerçekleşmişti. 2014 Ocak-Ekim döneminde trafikteki toplam taşıt sayısı 5 bin 62 adet arttı. En fazla artış 3 bin 120 ile otomobilde görüldü.


Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı son veriler, Düzce’de motorlu araç sayısının her geçen gün artış gösterdiğinin belgelerken, buna paralel olarak kenti yönetenlere de gün içinde çekilmez hale gelen trafik sorununa işaret ediyor.
Şehir merkezindeki dar ara sokaklar, Düzce merkezde yayalar için ayrılmış olan kaldırımlar dahi araç parkına dönerken, araçların kaldırımları işgal etmesinden dolayı gerçek işlevini yetirdiği, yayalara ayrılan kaldırımların araç parklarıyla doldurulduğu gözleniyor. Düzce'nin kent içi trafik keşmekeşliği kurallara uymaya çalışan sürücüleri de çileden çıkartıyor.


Yine trafiği rahatlatacak alternatif yollarında kısa süre içinde açılması gerekiyor…

 

Haber:S.KAŞKIR