Bugün Petrol İş Sendikası önünde şenlik havası vardı. Petrol İş’in öncülüğünde toplu sözleşme hakkını alan Standart Profil işçileri sloganlar atarak kutlama yaptı.
 7’den 70’e bir çok sendika üyesinin biraraya geldiği kutlamaya diğer sendika ve sivil toplum kurumları da katılarak sevinçlerini paylaştı.
 Petrol İş Düzce Temsilcisi Ünal Akbulut, örgütlü mücadele inanan ve bu zorlu mücadele de yanlarında olan herkese teşekkür etti.
Petrol İş Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Nimetullah Sözen ise haklarından vazgeçmeyerek istediklerini alan üyelerini kutladı.
Sözen, “ Sabırla, özveriyle, bilinçle ve dayanışmayla yaklaşık 4 yıldır sendikal hakları için çabalayanlar hak etikleri sonuca ulaştı. Birbirine ve sendikasına güvenerek uzun ve engelli bir yolu gururla yürüyen Standart Profil’deki üyelerimizi gönülden kutluyoruz. Sendikamız Standart Profil işyerinde toplu sözleşme yetkisini aldı. Yakın bir zamanda da toplu pazarlık masasına oturmayı hedefliyor. Üyelerimizin ücretlerini ve sosyal haklarını geliştirecek, çalışma koşullarını iyileştirecek, bunca yılın çabalarının karşılığı olacak ve herkesin içine sinecek bir toplu sözleşme yapmak başlıca dileğimizdir.”diye konuştu.

 Sloganlar atan üyeler yapılan konuşmaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı. Öte Yandan Organize sanayi bölgesinde Sendika üyesi olan bir grup fabrika işçisi de  sendikalaşma hakkına  saygı gösterilmediğini öne sürerken, toplu sözleşme hakkı tanınması için  basın açıklaması yaptılar.

Haber; S. KAŞKIR