Akçakoca’nın önemli plajlarından biri olan ve kadınların özgürce denize girmelerini, muhtemel rahatsız edici bakışlara maruz kalmamasını sağlayan Kadınlar Plajı’nın, ağaç ürünlerden yapılan sosyal tesisi, sorumsuz ve kural tanımayan bazı kadınlar nedeniyle yanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Plaj girişindeki birçok noktaya yerleştirilen uyarı tabelalarını dikkate almayan bazı kadınlar, ateş yakmanın yasak olduğunu bile bile mangal ve ateş yakmaya kalkıştı.

Sorumsuzluk örneği!
Plaj tesislerinde hemen her çeşit yiyecek ve içeceğin satılmasına karşın kumsalda ateş yakarak çay demleyen kadınların yanı sıra aynı şeyi ahşap malzemeden yapılan yürüme alanlarında da ateş yakmaya kalkışması, sorumsuzluk örneği sergiledi. Duruma belediyenin kadın personelleri müdahale ederek herhangi bir yangının çıkmasını önledi.



Akçakoca’nın en kalabalık plajlarından biri olan Kadınlar Plajı’nda akşam saatlerinde ortaya çıkan çöp yığını, kadınların bir bölümünün plajı ne kadar hor kullandığını gözler önüne sererken, mangal yapmak ya da çay demlemek için ateş yakmaya çalışan kadınların tesise verdiği zarar da kayıtlara girdi.



Uyarılara karşın kaba davranılıyor
Kadınlar plajında çalışan belediye personeli, bazı kadınların ikazlara aldırış etmediklerini ve kendilerine müdahale edildiği durumlarda da kaba tavırlar sergilediklerini ifade ederlerken, güzel olan şeyin ise plajı kullanan birçok kadının bu kötü uygulamalara karşı diğer kadınları uyarmaları olduğunu dile getirdiler.

Haber: Ö.YILMAZ