Günlerce Düzce'yi etkisi altına alan yoğun kar yağışının yerini önce yağmura ardından lodosa bıraktığı şu günlerde köylerde altyapı eksikliklerine bağlı olarak ortaya çıkan sorunlar silsilesi vatandaşı sıkıntıya sokuyor. 

Düzce'nin bir çok köyünden gelen şikayetlere merkeze bağlı Islahiye Köyü de eklendi. Kar yağışı ve yağmur sonrası taşan DSİ kanalının hemen yanında bulunan altgeçitin sular altına kalması halkı mağdur etti. Köyde yaşadığını belirten İrfan Altun adlı vatandaş haber merkezimize mail yoluyla gönderdiği fotoğraflarla soruna çözüm istedi. Her kış döneminde köprüde biriken suların geçişe engel olduğunu paylaşan Altun, "Islahiye köyü girişi hemzemin geçit sular altında! Köylü geçemiyor. İhtiyarlar risk alarak geçiyor, küçük çocuklar da riskli şekilde otobandan geçerek okula gidiyor. Her kış aynı çile çekiliyor. Bir de bu köyde iktidara yüzde 85 oy verildi." ifadelerini kullandı. 

Fotoğraflarda girişinin şeritle kapatıldığı gözlenen Islahiye Köyü'nde her yağışlı havada yaşandığı vurgulanan altyapı sorununa ilişkin ayrıca Düzce Milletvekili Faruk Özlü'ye de bilgi verildiği kaydedildi.

Muhtar: Köprü hatalı yapıldı

Öte yandan Islahiye Köyü Muhtarı Muhammet Akbulut, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 1 haftadır kapalı olduğunu söylediği alt geçitin hatalı yapıldığını belirtti. 2006 yılında Gölyaka Bağlantı Yolu ile birlikte inşa edilen alt geçitin hemen DSİ kanalının yanına konuşlandırıldığını söyleyen Akbulut, "3 dönemdir bu köyde muhtarım ve 10 yıldır bu alt geçitin mücadelesini veriyorum. Karayollarının hatası yüzünden her yağışlı havada DSİ kanalının taşması sonucu bu alt geçit sular altında kalıyor ve kapanıyor. Bu yüzden karşıya geçmek için 3 kilometre ilerideki Çilimli Sapağı'na kadar gitmek zorunda kalıyoruz." dedi.

10 yıldır mücadele veriyorum

Düzce Valiliği ve Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü'ne hatalı olduğunu savunduğu alt geçit için çok sayıda dilekçe verdiğini söyleyen Muhtar Akbulut, "10 yıldır çektiğimiz bu sıkıntının sona ermesi için çalmadık kapı bırakmadım. Düzce Milletvekilimiz Fevai Arslan'ın da konuya ilişkin bilgisi var ve bizzat Karayolları 4. Bölge Müdür ile görüştü. Sorunun çözüme kavuşması için çalışıyoruz." diye konuştu.


Haber;C.ÜSTÜNER