AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Bilgin, ilçe başkanlığında İşletme Fakültesi, Altunçay Paket Arıtma Tesisi Kurulumu ve yapılan diğer çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu ve basının sorularını yanıtladı.

İŞLETME FAKÜLTESİ İNŞASINDA İŞLEM TAMAM

Akçakoca için büyük önem arzeden ve yapımı için uzun süredir çalışılan İşletme Fakültesi inşasında hiçbir pürüzün kalmadığını belirten Bilgin, “Kamu İhale Kurumu (KİK) süreci tamamlanmış olup yer teslimi gerçekleştirilmiştir. İnşaat yapım çalışmaları sözleşmesi imzalanmış olup ilk kazma kısa süre içinde vurulacaktır.” dedi.
2013 bütçesinden 1.2 milyon TL ödeneğin hazır olduğunu belirten Bilgin, "Bu parayla 2013 yılı çalışmaları yıl sonuna kadar sürdürülecek 2014 bütçesinden gerekli ödenek aktarılarak 10 bin metrekare kapalı alana sahip toplam maliyeti 7.6 milyon TL olan fakülte binasının yapımının 2014 yılı sonunda tamamlanması hedeflenmiştir.” dedi.

DAHA HIZLI BÜYÜME DEMEK

Binanın inşasında her şey sıfırdan başlayacak olduğunu vurgulayan Bilgin, İşletme Fakültesi'nin bünyesinde birçok bölümün açılabilmesinin mümkün olduğuna dikkat çekerek, "Çok farklı bölümlerin açılabilmesi kolaylığı olması bakımından bunu önemsiyorum. Daha çok bölüm daha çok öğrenci demek. Daha hızlı büyüme demek.“ diye konuştu.

KÖYLERE KANALİZASYON, ALTUNÇAY'A PAKET ARITMA

Köylerde kanalizasyon sorunlarının var olduğunu, bunun için uzun süredir çalışmaların yapıldığını belirten Bilgin, "Bu konuda yapılan çalışmaları İGM üyesi olmam nedeniyle yakından biliyorum. Doğal arıtma sistemi uygulaması çalışması henüz tam olarak oturmadı. Yeşilköy’de uyguladığımız bir örnek var. Ancak atıkların derelere verilmesi durumu var. Bu nedenle paket arıtma sistemi benimsendi. Bunun ilk çalışması da Altunçay’da uygulanıyor. Parası çıktı, ihale edildi ve kısa süre sonra hizmete girecek. Bin kişilik yerleşim için planlanan arıtmanın maliyeti 70 bin TL olup arıttığı suyla hiçbir yan etkisi olmaksızın tarımsal sulama yapılacak. Böylece önemli bir tasarruf da sağlanmış olacak. Bu projenin yaygınlaştırılması ile derelerimizin denize temiz ulaşması, denizlerimizin kirliliği önlenmiş olacak ve sahillerimiz de bir çok plajlarımıza mavi bayrak alabileceğiz.” dedi.

DÖKÜM ALANI SORUNU İL GENELİNDE ÇÖZÜLDÜ

Sorulan soru üzerine köylerin çöp sorunu için bir çöp toplama kamyonu temini için girişimleri olduğunu söyleyen Bilgin, "Köylerimizin çöpünün düzenli toplanabilmesi için milletvekilimiz girişimlerde bulundu. Yakinen ilgileniyor. Bu sorun yakında çözüme ulaşacak. Döküm alanı sorunu da il genelinde çözüldü.” diye konuştu.

ÜÇ DERENİN ISLAHI ÇALIŞMASI BAŞLIYOR

Akçakoca şehir merkezinden denize dökülen Haciz, Orhan (Çivi) ve Değirmenağzı derelerinin ıslahı için 19 Eylül'de ihaleye çıkılacağını açıklayan Bilgin, “Söz konusu derelerimizin ıslahında farklı bir proje uygulanacak. Derelerin disipline edilmesi sonrası ikinci bir aşamada estetik görünüme kavuşturulmasına olanak veren bir yöntem uygulanacak. Bütün bu çalışmalar köy kanalizasyonlarının ıslahı ve çöplerinin toplanması ile bir bütünlük oluşturacak, önemli bir çevre sorunu çözülmüş olacaktır.” dedi.

ALTUNÇAY-YIĞILCA BAĞLANTI YOLU

Altunçay Köyü'nden Yığılca’ya 8 km uzunluğunda bir bağlantı yolu yapılmasına başlandığını söyleyen Bilgin, "Orman İşletmesi yol açma çalışmalarını başlattı. 4 km yol bu hafta bitiyor. Kalan 4 km'nin tamamlanması ile Altunçay-Yığılca arası 8 km'ye inecek. Böylece Akçakoca-Yığılca arası 20 km'ye düşecek. Bu gelişme bölgemizde ekonomik açıdan olduğu kadar Yedigölleri, Altunçay Göleti ve bölgenin doğal güzelliklerini yakınlaştırması açısından turizm alternatiflerini çoğaltacak, Yığılca’nın Akçakoca ile ilişkilerine canlılık katacaktır.” diye konuştu.