Eski Devlet Bakanı Tınaz Titiz, "Sorgulama ve Sorun Çözme" konulu konferans vermek için Düzce Üniversitesine geldi.


1983-85 döneminde İstanbul Milletvekili, 1987-89 Kültür ve Turizm Bakanı, 1985-88 yıllarında İstihdam, Bilim ve Teknolojiden sorumlu Devlet Bakanı, 1989-91 döneminde Zonguldak Milletvekili, 1991-95'de Ankara Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi olup, şimdi ise Yönetim Danışmanlığı yapan Tınaz Titiz Düzce Üniversitesi Konferans Salonu'nu doldurdu.

 

Konferans,üniversitenin tanıtım filmi ile başladı ve ardından Düzce Üniversitesi Dekanı Mehmet Engin Deniz kürsüye çıkarak konuşma yaptı.

 
Bu konferanlarda öğrencilerimize model olabilecek düşünceleriyle, söyledikleriyle öğrencilerimizin ufkunu genişletebilecek değerli bilim insanlarını davet ediyoruz. Tınaz Titiz'in de öğrencilerimize çok faydalı olacağını düşünüyorum.


Mehmet Engin Deniz'in ardından Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu konuşmasını kısa tutarak gençlerin heyecanla beklediğini söyedi ve Titiz'e Düzce Üniversitesi'in başarılarını kısaca anlattı.


ODTÜ'nün yaptığı üniversite sıralamasına göre Dünyada ilk 2000 üniversite arasına girdik, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının sıralamasına göre En Yenilikçi, En Girişimdi Üniversite sıralamasında ilk 50'ye giriyoruz her yıl yaptıkları sıralamada. Teknoparkımızı kurabildik. Son yapılan Teknopark'lar sıralamasında da Kocaeli, Kayseri gibi sanayi bölgelerinin Teknopark'larını geçerek 6 sıra birden yükseldik.

Şerifoğlu'nun ardından Eski Devlet Bakanı Tına Titiz slayt gösterimi ile sunumunu gerçekleştirdi. Sunumunda Sorgulamanın ne olduğunu ve nasıl çözüleceğini anlattı.