Akçakoca’da yağışlı havalarda yaşanan su kesintilerine kökten çözüm getiriliyor. İçmesuyunun güvence altına alınması için ilçeye içme suyu sağlayacak isale hattı için imzalar atıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Akçakoca’nın da içmesuyu meselesini kökünden çözüyor. Akçakoca Barajı’ndan ilçeye içmesuyu getirecek isale hattının yapımı için imzalar DSİ ile yüklenici firma arasında atıldı. Sözleşmesi imzalanan içmesuyu isale hattı ile Akçakoca’ya yıllık yaklaşık 5 milyon m³ içmesuyu verilecek. Planlamasını gelecekteki nüfus artışını da göz önünde bulundurarak yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Akçakoca’ya vereceği bu su ile ilçenin 2050 yılına kadar olan içmesuyu ihtiyacını garanti altına almış olacak.

İsale hattı ile içmesuyu 7 km'lik bir mesafeden getirilecek. 150 gün sonra bitirilmesi hedeflenen isale hattı yaklaşık 3 milyon yatırım bedeli ile inşa edilecek. Geçtiğimiz hafta sonunda Akçakoca’ya, ana boruda meydana gelen arıza nedeniyle iki gün su verilememişti.

Haber:Y.SEVER