Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, belediyenin 2015 yılı içerisinde yapmayı planladığı ve devam eden çalışmalarda birtakım incelemelerde bulundu. Başkan Keleş, D-655 Karayolu yan yollarında başlatılan yaya ve bisiklet yolunu, Kalıcı Konutlar 3.Bölgede yapımı süren Belediye Sosyal Tesislerini ve İstanbul Caddesi’nin sonundan Yeni Taşköprü Köyü mevkiine kadar yapılacak asfalt çalışmalarını hakkında bilgiler aldı.









Devam eden çalışmalar hakkında konuşan Başkan Keleş, Kalıcı Konutlar 3.Bölgede yapımı süren Belediye Sosyal Tesisleri konusunda detaylı bilgiler verdi. Kısa sürede tamamlamak istedikleri sosyal tesislerin adının ‘Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesisleri’ adı alacağını ifade eden Keleş, bölgede erguvan ağaçlarının sayıca fazla olduğu için böyle bir karar aldıklarını söyledi. Tesisten tüm vatandaşların çok ucuz bir şekilde yararlanacağını tesisi müstecire vermeyeceklerini söyleyen Başkan Keleş, tesiste ne gibi imkanların yer alacağını aktardı. “Restoran, kafeterya, çay bahçesi ve düğün salonu olacak. 2. Etap çalışmamızda yüzme havuzu ve spor salonu olacak. Alan konutlarda vatandaşlarımızın tamamının ihtiyacını karşılayacak.”

Kaliteli malzemelerde tesiste çalışmaların sürdüğü bilgisini veren Başkan Keleş, sosyal tesislere yakın bir noktada hanımlar lokali oluşturduklarını da dile getirdi.

Başkan Keleş, D-655 Karayolunun her iki kenarındaki yan yollarda yapılan çalışmaları aktardı. “Düzce’nin iki ana taşıyıcı yolu olan D-100 ve D-655 Karayolları üzerinde görüntü kirliliği hakim. Yan yollarla ilgili çalışmalar başlattık. Granit taşlarla, kaplı araç yolu var. Bisiklet yolu var. Çalışmalar Düzce’den Konuralp’in arkasına kadar D-655 Karayolu üzerinde Soğancı’dan Küçük Melen mevkiine kadar ise D-100 Karayolu üzerinde yapılacak. Ayrıca bu uygulamayı Düzce merkezi Kalıcı Konutlara bağlayan Yeni Bağlantı Yolu üzerinde yapacağız.”

Başkan Keleş son olarak Düzce’nin sıkıntılarını Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla paylaştığını ve Başbakan’ın kendilerine gerekenin yapılması için çalışacaklarını söylediğini açıkladı.

Haber:Y.SEVER