Düzce’li henüz prefabrik konutlarda, hatta çadırlardaydı.  Zamanın hükümeti gider acil destek programından Düzce’ye maddi kaynak aktarıyor,ilin kuruluş giderlerinin karşılanmasına destek vermek istiyordu.İşte bu sıralarda yılın sonuna gelindiğinde bir anda Kazukoğlu köyü sırtlarında bir inşaat için çalışmalar başladı.

 

Önce inşaat alanına orman içinden 5 metre genişliğinde 400 metre uzunluğunda bir yol açılarak inşaat başlatıldı. Önce valilik konutu denildi,tepkiler artınca bu kez valilik konuk evi denildi, mahkeme kayıtlarında ise sonradan sağlık evi inşaatı olarak geçti.. 20 haziran 2000 tarihinde valilik konağı yapılması için tahsis istendi. Orman bakanlığı uygun değildir deyince bu kez sağlık evi inşaatı yapılacak denilerek yeniden izin talep edildi. Yine olmaz raporuna Orman işletme müdürlüğünün inşaatın durdurulması istemine rağmen  inşaat devam etti.

 

   Toplamda 2000 yılı sonlarında 197 milyar 964 milyon lira harcanarak yaptırıldı.İnşaat bittiği andan itibaren kapısı resmi olarak hiç açılamadı.Orman bakanlığı binanın kullanımına izin vermedi 4200 metrekarelik alanda 482 metre kare inşaat alanlı bina yapıldığı günden itibaren çürümeye terk edildi.Geçtiğimiz günlerde Düzce belediyesine devredilen bina, Acaroğlu firması tarafından kiralandı.

 

Ancak binanın durumu dışardan bakıldığı gibi hiç değildi.        Binanın çatı kaplaması tamamen çürümüştü, kaplamanın altındaki malzemede çürümüştü. Terasta kullanılan ne tavan malzemesi, ne taban malzemesi hiçbir şekilde kullanılacak gibi değildi.binada izolasyon zaten bulunmuyordu.binanın her tarafı rutubet içinde kalmıştı.

 

Şimdi binanın çatısı tamamen sökülüyor,yeniden bu kez kaliteli malzeme ile kaplanıyor.Bu binanın orman alanına yapılmasından dolayı zamanın valisi Fikret Güven 532 milyon 350 bin lira para,2 ay 15 günde memuriyetten men cezasına çarptırılmış,ancak cezası ertelenmişti.

 

İnşaatı kalitesiz malzeme ile yapan,8 yıl gibi kısa sürede binanın çatısı başta olmak üzere ,belirli bölümlerinin kullanılmayacak hale gelmesine neden olanlar ise bu gün ortalıkta bulunmuyorlar.Yada onlara hesap sorulması çabasına girilmiyor.