Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Kanal A televizyonunda yayınlanan başkanlar programına katılarak projelerini anlattı. “Geçmişte yaptığım acemilikleri yapmamam gerekiyor.” diyen Keleş, “İyi bir başlangıç yapmam gerekiyordu. Yeni organizasyon yapmak adına çalışmalar yaptık.” dedi.


9 AY SONRA MODERN TERMİNALE KAVUŞULACAK


Keleş programda yapımı devam eden terminal inşaatının bitim tarihini de verdi. Düzce’nin 9 ay sonra modern bir terminale kavuşacağını söyleyen Keleş, turizm eksikliklerini tamamlamak için projeleri olduğunu da belirtti.


İHALE ŞARTLARI KÖTÜ HAZIRLANMIŞ


Keleş, üniversite yolunun asfaltlanmasının ardından kalıcı konutlar ile merkez arasına metrobüs hattı oluşturmak adına çalışma yapacaklarını ifade etti. Toplu taşıma hizmetlerinin özelleştirilmesini de eleştiren Keleş, “İhale şartları kötü hazırlanmış. Belediye de müsteşir de vatandaş da memnun değil.” diye konuştu.
Keleş, Düzce’de bisiklet kullanımı yayınlaştırmak için çalışmalara başladıklarını bu kapsamda üniversite ve bağlantı yolunda bisiklet yolu projelerini hayata geçireceklerini dile getirdi.


D-100 ALTERNATİF OLACAK


Düzce’nin trafik ve otopark sorununa ilişkin konuşan Keleş, İstanbul Caddesi'nin kapatılması mevzusuna değindi ve mevcut D-100 Karayolunun İstanbul Caddesi'ne alternatif olacağını belirtti.

Keleş, şunları kaydetti: “4 otopark projesi var. Düzce merkez çok sıkışık. Merkezi trafikten steril alandan oluşturup öyle projelerini hayata geçirmek istiyoruz. İstanbul Caddesi Düzce’nin ana caddedir. İstanbul Caddesi ismi de eskiden Ankara-İstanbul yolunun buradan geçmesinden gelir. İstanbul Caddesi Düzce’yi ikiye bölen bir cadde. 1 km kadar dışarıya taşınmış yol olan bir de D-100 karayolu var. Onu biraz daha dışarıya taşıyacağız. Mevcut D-100 karayolu da İstanbul Caddesi gibi olacak. Alternatif cadde olacak. O zaman İstanbul Caddesi trafiğe kapanacak ve alışverişi merkezi gibi olacak.”

 

TESLİM EDİN GEREKEN NOKTAYA TAŞIYAYIM


Keleş, Düzcespor ile ilgili de iddialı konuştu.


Keleş, “Teslim edin olması gereken noktaya taşıyayım diyorum. Asıl problem tüm amatör kulüplerin balçığa saplanmış gibi. Bu balçıktan açık denize itmemiz lazım. “dedi.

 

BEŞİKTAŞ’IN DA ÇABA HARCAMASI LAZIM


Fenerbahçe’den sonra Düzce’ye spor tesisi yapmak isteyen Beşiktaş’la ilgili olarak ise şunları söyledi:

“Beşiktaş da Galatasaray da gelmek istiyor. Fikret Orman, istedikleri yer hazine tarafından ihaleye çıkarıldı. Çok isteyen Beşiktaş ihaleye girmedi. Burada olması için Aziz Yıldırım büyük bir çaba harcamıştı. Aynı çabayı Beşiktaş’ın da harcaması lazım. Fenerbahçe Topuk'a kavuştuktan sonra tesisin adı, 'Düzce Fenerbahçe tesisleri' diye geçiyor.”

 

 

 

Haber;S.Kaşkır