Düzce Valisi Zülkif Dağlı ile Bem Bir Sen Genel Başkanı Mürsel Türbay arasında, Düzce Valiliği Makam Toplantı Salonunda “Sosyal Denge Sözleşmesi” imzalandı.

“Bu bir katkıdır”
İl Özel idarede çalışan 93 çalışanı kapsayan sözleşmeye ilişkin konuşan Düzce Valisi Zülkif Dağlı şu ifadelere bulundu:

“Çok değerli başkanım kıymetli arkadaşlar hayırlı olsun öncelikle Bem Bir Sen Genel Başkanımız Mürsel Bey bugün ilimizdeler. Kendileriyle İl Özel İdaremizde çalışan 93 çalışanımızın sosyal denge tazminatıyla ilgili yaptığımız protokolü imzaladık. Biraz önce tabi 2010 yılından beri Bem Bir Sen ile olan bu çalışmamız devam ediyor. Sosyal denge tazminatımızla çalışanlarımıza en azından çalıştıklarının küçük bir karşılığı olmak üzere bir miktar da olsa, az da olsa işçilerimizin biraz daha güvende olması açısından böyle bir çalışmayı yapıyoruz. Bu bir katkıdır sonuçta ve aile katkısına bir katkıdır.”

“Bunlar, kurum içerisindeki denge ve huzuru sağlamak amaçlı sözleşmelerdir”
Bem Bir Sen Genel Başkanı Mürsel Türbay ise sözleşmeye ilişkin bilgilendirmede bulunarak şunları kaydetti:

“Yaptığımız bu sözleşme Sosyal Denge Sözleşmesi’dir. Bu sözleşmede tabi İl Özel İdare’de çalışan arkadaşlarımız karda, kışta, yazın, kışın her zaman yollarımızda, köylerimizde çalışma yapan kardeşlerimizdir. Bunlar tabi ki daha fazlasını hak ediyorlar. Hak ettikleri belki bu değil ancak biz şuan için ekonomik gücümüz, ülkemizin, masanın her iki tarafını da düşünmek zorundayız. Karşılıklı diyalog içerisinde sözleşmemizi imzaladık. Bu kurum içerisinde dengeyi, huzuru sağlamak amaçlı sözleşmelerdir. İşveren ve iş görenler arasında biz de sendika olarak güzel bir köprü olduğumuza inanıyoruz. Çünkü arkadaşlarımızı rahatlık içerisinde huzur içerisinde hem çalışırken de hem proje üretimine katkı sunmak ve ülkemizin kalkınmasını, hızlı bir şekilde ilerlemesini sağlamak için bu sözleşmeleri yapıyoruz. Bu sözleşmeleri yaparken asla ve kata biz şöyle düşünmüyoruz, ne olursa olsun sadece para diye bir düşüncemiz yok. Önemli olan bir ekip ruhu içerisinde olmak. Sayın Valimize, Sayın Genel Sekreterimize çok teşekkür ediyorum. Düzce huzur kentidir, huzur şehridir. Bu yönetimden ve başkada ki yönetici arkadaşlarımızdan kaynaklanmaktadır. Çalışanlarımızla da bir ekip ruhu içerisinde bu hizmeti, halka hizmeti, bir hakka hizmet anlayışıyla, düşüncesiyle yaptıkları için kendilerine teşekkür ederim.”

Haber: Ö.YILMAZ