Eğitim-İş Düzce İl Temsilciliği tarafından Sosyal Sigortalar Yasa Tasarısı ile ilgili olarak bir açıklama yapıldı. Açıklamayı yapan Eğitim-İş Düzce İl Temsilcisi Zeki Bayram, söz konusu tasarı ile çalışanlar için emekliliğin imkansız hale getirildiğini, emekli aylıklarının düşürüldüğünü ve aylığa hak kazanma koşullarının ağırlaştırıldığını ifade etti.

 

Bayram, tasarı ile ilgili olarak şu maddeleri sıraladı; ‘ Kadınlar için 58, erkekler için 60 olan emeklilik yaşı hem kadınlar, hem de erkekler için 65’ e çıkarılacak. Emekli maaşları yüzde 23 ile yüzde 33 arasında düşürülecek. Bazı meslek kollarında uygulanan ve yıpranma payı olarak bilinen fiili hizmet zammı kaldırılacak. Özel hastaneler, sigortalı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerden, sundukları sağlık hizmetinin yüzde yirmisine kadar ilave ücret talep edebilecekler dedi.

Ayrıca, prim ödemeyen vatandaşların sağlık hizmeti alamayacaklarını, hastane kapılarından geri döneceklerini, primini ödeyemeyen çiftçilerin ise ürettikleri ürünlerine el konabileceğini ifade etti.