Düzce belediyesinin Gürcüçiftlik köyüne giden otobüslerin belediye sınırlarına çıktığı gerekçesi ile trafik cezası alması otobüs seferlerini durdurmuştu. Yaklaşık iki hafta önce köy halkının Valilik konağı önündeki eyleminin ardından Vali Adnan Yılmaz, İl Emniyet müdürü Ali Gezer ve Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram köye giderek otobüs seferlerinin yeniden başlayacağı sözünü vermişti.

 Ancak verilen sözün üzerinden 17 gün geçtikten sonra dün otobüslere yeniden ceza kesilince otobüs sahipleri Gürcüçiftlik köyüne sefer yapmama kararı aldılar. Köylerine otobüs seferlerinin girmemesi nedeniyle  köy halkı ise yine ayaklandı. sabahın erken saatlerinde toplanan Gürcüçiftlik halkı ellerinde pankarrtlarla Valiliğe yürüyüş başlattı. 

Vali göreve şeklide sloganlar atan köy halkı “Jandarma denetimli halk yayabüsü” “Jandarmanın fendi valinin söznü yendi” şeklinde ilginç pankartlar açtı.Köy halkı yaptıkları açıklamada verilen sözün tutulmamasına tepki gösterdi.

 

8 MART'TA GÜRCÜÇİFTLİK KÖYÜNÜN VALİLİK ÖNÜNDEKİ YAPMIŞ OLDUĞU EYLEMİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

"8 MART'TA ÇIKAN OLAYLARIN ARDINDAN VALİ ADNAN YILMAZ 9 MART'TA KÖYE GİDEREK HALKA SÖZ VERMİŞTİ" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Köy sakinleri, “ Valimiz köyümüzü ziyaret ederek 3 yıl boyunca burada çalışan otobüsleri kesilmeyeceğine dair söz verdi. Biz de valimize güvendik ve birdaha yaşanmayacağını düşündük. Dün otobüslere tekrar ceza yazılması nedeniyle seferlerin durudulmasının ardından umudumuzu yitirdik.”şeklinde sitemde bulundu.

 

BAŞKAN "SORUN KALKACAK" DEDİ

Gürcü Çiftlik Köyü halkı köyden şehir merkezine kadar toplu halde yürüyüş eylemi gerçekleştirdi.İlk olarak belediye önüne gelen topluluğa hitaben Belediye Başkanı İsmail Bayram bir konuşma yaptı.

Belediye Başkanı İsmail Bayram , Gürcüçiftlik köyünün mücavir alan dışına çıktığı için yasal cezalarla karşılaşıldığını ifade ederek "Köyün mücavir alan içine alıması başvurumuz Bakanlıkça kabul edildi. İmzadan çıktı, çok yakında bu sorun kalkacak." dedi. Bayram sorun halledilene kadar köye ücretsiz bir otobüs tahsis edeceğini belirtti.