Bu yıl Selamlar Köyü’nün bir bölümü taşımalı sistemde çıkarıldı. Köye yaklaşık 1.5 kilometre uzaklıktaki 75. Yıl İlk ve Ortaokuluna giden öğrencilerin D-100 Karayolu’nun karşı tarafında oturan 25 çocuk için servis verilirken, diğer yarısında kalan yaklaşık 110 çocuk içinse karayolunun yan tarafına güvenli yol yapıldı. Ancak çocukların tehlike altına girmeden okula ulaşması için yapılan “güvenli yol” kış koşularına çok fazla dayanamadı. İddiaya göre; kar küreme araçlarından çıkan fazla karlar tel örgü yamulttu. Öğle yemeği yemek için eve geri dönen bu nedenle günde 4 sefer gidiş geliş yapan öğrenciler için kışın karla kaplı yolda yürümek de oldukça güç. Sadece öğrenciler için değil, çevrede oturan vatandaşların büyük çoğunluğu da karla kaplı yolda yürümek yerine D-100 Karayoluna çıkmayı tercih ediyor…

 

 

D-100 karayolunun Türkiye’nin en işlek yollarından biri olduğunu hatırlatan Köy Halkı, buradan çocukların nasıl güvende okula gideceğini dile getirdi. Yeniden taşımalı sisteme dönülmesi gerektiğini söyleyen köy halkı ise, “yetkilileri vicdanı ile baş başa bırakıyoruz?” diye sitemde bulundu.

 

 

 

Bazı köy halkı ise verilen sözlerin tutulmadığını en güzel cevabı seçimde vereceklerini belirtti.
Köy halkı, “Devletimi bunu uygun gördü çocuklarımıza… Ortam belli. Bu şartlarda öğrenciler nasıl eğitim alabilir? 7-13 yaş çocukları bu yoldan yürüyor... Burası uluslararası bir yol . Rüzgar, tipi, kamyonların etkilerinin sonucu durum bu şekilde… Bir şey olduğunda “eyvah çocuklarımız gitti” deriz, ama devlet hiçbir şey yapmaz. Onlar vicdanen rahatsa bizim velilerimizde rahat… Eksi 10 derecelerde bu çocuklarımız gitmeye çalışıyor. Bize söz verildi, verilen sözleri yerine getirmediler.. önümüzde seçim var seçim zamanı selamlar köyü en güzel cevabı verecektir”dedi.

Haber: S. KAŞKIR