Düzce Belediyesi tarafından yayalaştırma projesi kapsamında araç trafiğine kapatılan İstanbul Caddesi'nde bisiklet ve elektrikli araç sorunu bitmiyor.

Yayalar yolda rahatça yürüyemiyor
Düzce'nin en işlek caddesi olan İstanbul Caddesi, 2017 yılının temmuz ayında trafiğe kapatılmış ve ulaşım alternatif güzergahlardan sağlanmaya başlanmıştı. Ancak "Artık yayalaştı" denilen caddede 4 tekerlekli araçların geçişi dursa da bisiklet ve motosikletlilerde eksilme değil tersine artış göze çarptı. Araçla giremeyen sürücülerin de motosiklet ya da bisikletle caddeye girmeyi tercih etmesi ile yayalar yolda yine rahatça yürüyemez oldu. Şikayetler üzerine yayalar için tehlike oluşturan bisiklet, motosiklet, mobilet ve elektrikli araçların da cadde üzerinde kullanımı yasaklanırken, cadde girişine yasak tabelaları yerleştirilmişti.



Sorun bitecek sanılırken...
Yasağın genişletilmesi ile birlikte sorun bitecek sanılırken, caddeden yine bisiklet ve elektrikli araçlar geçmeye devam ediyor. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin de sık sık yaptığı denetimlere rağmen cadde üzerinde vatandaşların hareketini engelleyen ve can güvenliğini tehlikeye atan bisiklet ve elektrikli araçların kullanımı sürüyor. Buna son örnek bu fotoğraf karesi oldu.

Kalıcı çözüm şart!
"Elektrikli bisiklet giremez!" yazısının yanından hem bisikletli hem de elektrikli bisikletli sürücülerin geçmesi "Sözde trafiğe kapalı! Yasağı takan yok!" yorumlarını beraberinde getirdi.

Cadde üzerinde herhangi üzücü bir olayın yaşanmaması için daha kalıcı çözüm yolları bulunması bekleniyor.

Haber: C. ÜSTÜNER