Düzce belediyesi ve TOKİ işbirliği ile yapımına başlanan Metek konutlarında arsa sahiplerinin yaşadığı problemlere her gün bir yenisi ekleniyor.

Düzce belediyesinin girişimleri ile TOKİ tarafından bina yapılması amacıyla, Metek mahallesinde arsaların istimlaki yapılmış, arsa sahiplerine daire veya para önerilmişti. İddialara göre para önerilenlerden çok az bir kısmına paraları belediye tarafından ödendi. Daire almak isteyenlerin durumu konusundaki belirsizlik ise bu güne kadar giderilemedi.

Belediyeye gidenlere her seferinde değişik açıklamalarda bulunuldu. Metek mahallesinde 4 bin 775 metrekare arsasını 119 bin 375 YTL karşılığı belediyeye veren ve 106 Metrekare daire isteyen Muhlis Veli aynı mağduriyeti çeken hak sahipleri gibi isyanlarda...

İlk günlerde arsa sahibi olarak kendisine 106 metre karelik dairenin 77 bin 350 YTL olacağını bu dairenin arsa sahibi olmayanlara 91 bin  YTL den satılacağının belirtiliğini iddia eden Veli, nisan ayı başında ise belediyeye gittiğinde aynı daire için 86 bin  YTL bedel biçildiğini söylüyor.

Kendisine görmeden beğenmeden de bir bloktan yer ayrıldığını da söyleyen Veli, mağduriyetinin giderilmesini isterken, binaların fiyatları yükselirken kendi arsasının bedelinin aynı kaldığını, daire parası düşüldükten sonraki paranın hemen ödenmesi gerektiğini vurguluyor