İl Özel idaresi’nin mülkiyetinde bulunan Şıralık spor kompleksi üzerinde tahsis talepleri sona ermiyor. Belediye ve Burhaniyespor’un ardından özel bir firma da tahsis talebinde bulundu. Eski Düzce Valilerinden Halil Nimetoğlu’nun girişimleri ile Düzce’ye kazandırılan tesis, eksikleri giderilmek şöyle dursun giderek parsellere ayrılıyor.

Mülkiyeti İl Özel İdaresi’nde olan ve Şıralık’ta bulunan 125 dönümlük arazi içinde sportif ve turistik amaçlı tesis kurulması için İGM’den 2007 yılının Eylül ayı itibariyle onay çıkmış ve spor kompleksinin yanı sıra yüzme havuzundan üç yıldızlı otele Düzce’ye bir yatırım olarak kazandırılmasına karar verilmişti. Geçen zaman içinde Düzce Belediyesi Şıralık köyündeki kamu alanından 60 dönüm aldı.

Belediyenin buraya yapacağı yatırıma ilişkin herhangi bir gelişme olmadığı gibi 10 dönüm yer alan Burhaniyespor’un da talebinden vazgeçtiği öğrenildi.

 Kompleks olacak denilerek yola çıkılan Şıralık’tan Royal Spor Kulübü Derneği adına da 12 dönümlük yer talebinde bulunuldu. Tahsis talebi İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı 4. birleşimde ele alındı. Kulübün 12 dönümlük araziyi 25 yıllığına tahsis etmek istediği ve burayı go-kart yarışları için kullanacağı öğrenildi.

Nimetoğlu zamanından bu yana ilginin düştüğü görülen komplekste bölünmeye neden olacak talep, İl Genel Meclisi tarafından komisyona havale edildi.