Başkan Vekili Kadir Badur başkanlığında yapılan meclis toplantısında imar planı tadilat talepleri ile imar planı değişikliğine ilişkin maddeler İmar Komisyonu'na havale edildi. Gündemde bulunan asfalt ve kaldırım katılım payının belirlenmesine ilişkin konu da Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Nisan ayından bu yana Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği görevini yürüten Meclis üyesi Nihal Aydın, komisyon çalışmalarına zaman ayıramama gerekçesi ile Meclise istifasını sundu. Aydın’ın istifası Mecliste oybirliği ile kabul edildi. Komisyon üye seçimi için açık oylama yapıldı ve Meclis üyesi Selahattin Sert, Nihal Aydın’dan boşalan Plan ve Bütçe Komisyon üyeliğine seçildi.
 
İsmi onaylandı
Öte yandan Düzce Belediyesi tarafından Kalıcı Konutlar 7. Bölge'de yapılan güreş stadyumuna ‘Çolak İsmail Atay’ isminin verilmesi  meclis tarafından onaylandı. Geçtiğimiz günlerde Kalıcı Konutlar'da yağlı pehlivan güreşlerinin yapıldığı stadyumun ‘Çolak İsmail Atay' ismini alması resmiyet kazandı. Yaklaşık 10 bin metrekare alan üzerine inşa edilen 3 bin kişilik tribünü bulunan Çolak İsmail Atay Stadyumu güreşlerin dışında, futbol turnuvaları ve benzer spor etkinliklerine de ev sahipliği yapacak.
 
Çolak İsmail kimdir?
1918 yılında Düzce`nin Çakırlar Çiftlik Köyü'nde doğan Çolak İsmail Atay, 1936 yılında güreşe başladı. 1938 yılında minder güreşlerinde milli takıma seçildi. 1946 yılında Kırkpınar başpehlivan güreşlerine başladı. Bu yılların ünlü pehlivanları ile güreşen Atay, 1947 yılında Hayrabolulu Süleyman ile berabere kalarak başpehlivanlığı birlikte paylaştı.

Haber: C. ÜSTÜNER