Bu Mavi Yakalıların Zaferidir

Son günlerin olay fabrikası Standard profilde sular durulmuyor. Petrol İş Sendikasına bağlı işçiler iş çıkışı fabrika önünde toplanarak bir eylem daha gerçekleştirdi. Eylem esnasında fabrika yönetiminin servis araçlarını göndermesini işçiler alkışlar ile protesto etti.

 



Bir grev oylamasında rekor kırılarak evet çıktığını ifade eden Akbulut “ hani ilanlar vardı Düzce'de ikinci deprem olmasın diye. Deprem Allah'ın kudretinde verdiyse başımız gözümüz üstüne.
Zaten biz bu fabrikada o depremi yaşadık. Millet gölgesinden korkarken siz burada sevkiyatları yetiştirdiniz. Şimdi küçük çapta bir deprem olmuş bumuy du bahsettiğiniz deprem” dedi.

Akbulut , bundan sonra grev için engel kalmadığını söylerken, masaya gelmeyen işvern için gereğinin yapılacağını belirtti.

“Ne dediysek o. Bazı şeyleri hazmetmek zordur. Bizim açımızdan bu grevin ne yapılışı, ne sonucu hazım meselesi değil. Ama gazete ilanlarıyla Düzce Standard Profil adına söylenen hiçbir şeyin doğru olmadığı ortaya çıktı. Bundan sonraki süreçte bizim grev yapmamıza engel bir durum kalmadı. Kendi politikalarımız içinde ne zaman grev yapmak istiyorsak, sendika genel merkezimizden bir grev uygulama tarihi alarak 6 iş günü öncesinden işverene ve basına bildirerek greve çıkma hakkımız var. Bu saatten sonra bütün bunlara rağmen masaya gelmek istemeyen bir işveren varsa gereğini yaparız “

 



Akbulut fabrika önünde şçilerin yağmurdan korunması için yapılan tentelerin sökülmesine ise tepki gösterdi.

Fabrika işçileri zaman zaman Akbulut'un konuşmalarını “ Standard şaşırma sabrımızı taşırma” sloganları ile kesti. Ayrıca eylem sebebi ile erken kalkan servisleride işçiler alkışlayarak protesto ettiler.

Önümüzde günlerde fabrika yönetimi ile masaya oturacak olan sendika anlaşma sağlanamaz ise greve çıkacak.

Haber: M. YILMAZ