Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü (ESOK) tarafından organize edilen 2015 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 6. ayağı Düzce Valiliği, Kaynaşlı Kaymakamlığı ve Kaynaşlı Belediyesi destekleriyle ilk kez Kaynaşlı’da düzenleniyor. Yarın Dipsizgöl Köyü-Topuk Yaylası’nda yapılacak organizasyonun seramonik startı için Anıtpark Meydanında organizasyon düzenlendi.

Düzce Valisi Ali Fidan başta olmak üzere Kaynaşlı Kaymakamı Şenol Koca, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, İl Jandarma Komutanı Bilal Güvenir, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Metin Çeker bir araya geldi.


Yarışı katılacak pilotlar Anıtpark Meydanını araçlarıyla renklendirdi.

Vatandaşların ilgiyle araçları inceledikleri ve bol bol fotoğraf çektirdikleri şampiyona öncesi tanıtımda Vali Ali Fidan, açıklamalarda bulundu. Fidan, Düzce’nin doğasıyla birbirinden farklı spor branşlarında Türkiye’de adından söz ettirecek bir potansiyeli olduğunu ifade etti.

Yarın sabah 10:00'da antrenman çıkışları ile başlayacak olan yarış Kaynaşlı Dipsizgöl Köyü - Topuk Yaylası arasındaki 6 kilometre uzunluğundaki parkurda 2 çıkış üzerinden düzenlenecek. Yarışın 1.çıkışı 13:30'da ikinci çıkışı ise 15:00'de ilk araca verilecek start ile başlayacak. Kaynaşlı'daki ilk otomobil sporları etkinliğine, yarış merkezi ve servis alanı olarak Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesisleri ev sahipliği yapacak.

Haber:Y.SEVER