Düzce'de faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) siyasetteki ağırlıkları giderek artmaya başladı. İktidar Partisi AK Partinin Milletvekili adaylarının belirlenmesinde STK'ların görüşüne başvurması, muhalefet partilerinin Milletvekili aday adaylarının STK'ları ziyaret ederek hizmet ve projelere yönelik görüşleri paylaşması bunun bir göstergesi olarak ortaya çıkıyor.

11 yıldır Düzce'de görev yapan ve Sakarya'ya ataması gerçekleştirilen İl Dernekler Müdürü Adnan Zengin Öncü Medya Grubuna yaptığı veda ziyaretinde STK'ların Düzce'de önemli bir konuma geldiğini belirterek ' Bu başarı bir tesadüf değildir. Düne kadar birçok STK  bir tabela kurumu olarak görüntüsü hakimdi, öyle algılanıyordu. Ama bugün siyasette söz sahibi oluyorlar. Dün devletin kurumsal yapısından uzak kalan STK'lar bugün devletten rehberlik hizmeti almaktadır' dedi.
Dernekler Yasası'nın 2004 yılında yürürlüğe girmesinden sonra derneklerin amaç ve faaliyetlerinde önemli gelişmeler ve paylaşımlar yaşandığına dikkat çeken Zengin ' Yasanın çıktığı zamanda tüm yönetmelikler Avrupa Birliği normları çerçevesinde hazırlandı. STK'lara önem verildi. Biz Dernekler Müdürlüğü olarak tüm derneklere çağrıda bulunduk ve rehberlik hizmeti vermeye başladık. Devletin üç saç ayağı vardır; bunlar kamu sektörü, özel sektör ve STK'dır. Bunların kendi özgül ağırlıklarına göre ele alınması gerekiyor'  şeklinde konuştu.

Düzce'de STK sayısının Türkiye ortalamasının üstünde olduğuna değinen Zengin bu konuda da şu görüşlere yer verdi '   Milyonluk şehir Gaziantep'deki dernek sayısı 700-750 civarındadır. Düzce'de 850 derneğin kaydı bulunmaktadır. Bu sayı ile Düzce Türkiye'de ilk 10 il içine girmektedir. Düzce'de üç kişiden biri herhangi bir STK'ya üye durumdadır."


Haber;A.GÖSTERİŞLİ