Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer, ilçede bulunan sivil toplum kuruluşlarının yeteri kadar aktif olmadıklarını söyledi. Tuncer, geçtiğimiz günler gerçekleştirilen Eğitim-Sen Akçakoca Temsilciliği büro ve lokalinin açılışında yaptığı konuşmada ilçedeki sivil toplum kuruluşlarını eleştirdi.

 Geride bırakılan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine değinen Tuncer, ilçenin bu konuda hassas olduğunu ve gereken bilince ulaşıldığını ifade etti. ‘Sivil toplum örgütlerinde daha fazla kadınımızı görmek istiyoruz’ diyerek sözlerini sürdüren Tuncer, Akçakoca’nın gelişimi için sivil toplum örgütlerine büyük görevler düştüğünü,  ancak mevcut kuruluşların yeteri kadar çalışmadıklarını söyledi.

 ‘İlçemizde maalesef sivil toplum kuruluşları yeteri kadar çalışmıyorlar. Aktif bir şekilde faaliyette bulunmuyorlar. Bu ilçemiz için de bir eksiklik’ diyen Tuncer, bu manada hizmet veren tüm kuruluşlara destek vereceklerinin sözünü de verdi. Kadınlara büyük görev düştüğünü vurgulayan Tuncer,  ‘Kadınlarımızın da aktif rol almaları şart’ dedi.