Projenin amacı



Düzce’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasite ve organizasyon becerilerinin geliştirilmesi amacıyla harekete geçen Düzce Eğitim, Araştırma ve Rehberlik Derneği,
"Kurumsal Kapasite Geliştirme Projesi"ne imza attı. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'na sunulan proje hibe almaya hak kazandı. 15 Ağustos 2014 – 12 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ve projenin ortağı İl Dernekler Müdürlüğü olduğu proje ile ayrıca STK’ların AB Hibe programları başta olmak üzere çeşitli hibe programları hakkında belirli düzeyde bilgi ve farkındalıklarının arttırılması ile birlikte; finansal kapasitelerinin gelişmesine katkıda bulunulması ve STK’ların hem kendi içlerinde hem de kamu kurum ve kuruluşlarıyla iletişimlerini artırabilecekleri sosyal alanlar oluşturulması amaçlanıyor.



Projenin hedefleri



Sivil toplum örgütlerine yönelik hazırlanan projenin hedefleri ise şöyle: Proje; Düzce’de faaliyet gösteren 150 STK temsilcisine kurumsal kapasite eğitimleri organize edilmesi, Düzce’deki STK’ların yeterlilik ve motivasyonlarının arttırılması, STK’ların hibe programları hakkında bilgi ve farkındalıklarının arttırılması, Düzce’deki STK’ların katılım göstereceği bir fuar organize edilmesi gibi temel hedefler barındırmak...


Öte yandan STK’lara yönelik "Kurumsal Kapasite Geliştirme Projesi" kapsamında 27 Ekim 2014 Pazartesi saat 14.00’da, Düzce’deki STK temsilcilerinin katılımlarıyla, Düzce Valiliği Konferans Salonu'nda proje açılış toplantısı düzenlenecek. Toplantıda, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ş. Şule Erçetin sunum gerçekleştirecek.



Dernek hakkında



Düzce Eğitim, Araştırma ve Rehberlik Derneği, Düzce’de sivil toplum bilincinin arttırılması; sivil toplum kuruluşlarının kapasitesinin geliştirilmesi ve böylece Düzce’nin ulusalda ve uluslararası arenada olumlu yönde tanınırlığının arttırılması amacıyla kuruldu. Dernek ayrıca, yaygın eğitim faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek, yaşam boyu öğrenme faaliyetlerini yaygınlaştırmak, bu alanda çalışan bilim insanlarını teşvik etmek, bu bağlamda Türkiye’deki çalışmaları da uluslararası platformda tanıtmak amaçlarını da barındırıyor.

HABER:C.ÜSTÜNER