Belediye Meclis toplantısının dün akşam gerçekleştirilen oturumunun gündemi bir hayli yoğundu. 2015-2019 Stratejik planından yapılması düşünülen projelere kadar birçok konu konuşuldu. Bunların arasında en dikkat çekeni ise suya zam yapılmalı mı, yoksa yapılmaması mı? oldu. Belediye Meclisi toplantısına Başkanlık eden Salih Keskinli ve MHP’li üyeler bu düşünceye karşı çıkarken Başkan Yardımcısı Ali Güney hayata geçirilmesi düşünülen projeler için bunun şart olduğunu belirtti.

 

Belediye Meclis Üyesi Kadir Badur ise birçok insanın asgari ücretle geçindiğini söyleyerek belediye bünyesinde çalışanların yarısından çoğunun taşeron işçiler olduğunu maaşının yüzde onu ve daha fazlasını suya vereceklerini dile getirdi. MHP’li Belediye Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu ise başka bir konuya değindi. Katırcıoğlu, Atık Su Tesisi’nin 50 bin TL’lik faturasını Başkan Keleş’in kimin ödediğini sorduğunu hatırlatarak şunları söyledi.


“Biz İSKİ’nin bedelini ağır bir şekilde vatandaşa ödetiyoruz. Faturaların İSKİ tarafından ödenmesi gerekirken bu sorun muallakta kaldı ve biz ödüyoruz.  Bedava verdiğimizin yükünü de maalesef Düzce halkı taşımak zorunda kaldı. Olayın boyutu sadece atık su bedelinin kaç lira olacağıyla ilgili değil. Bu durum Düzce’nin sırtına vurulmuş bir kamburdur”

Haber;Y.SEVER