Düzce siyasilerin ve yerel yöneticilerin yatırımlarla ilgili verdiği açılış tarihleri hiçbir zaman tutmadı. Müteahhitten, ödenekten ya da başka sebeplerden… Düzce’deki yatırımlar üzerinde kara bulutlar bir türlü kalkmadı.  Yaklaşık 150 milyonluk bir yatırım olan Aziziye Mahallesi’ndeki hastanenin açılış tarihi için bugüne kadar her siyasetçi farklı tarih verdi. Son olarak 2 ay önce açılacağı söylenen 300 Yataklı Devlet Hastanesi için toplanan siyasiler artık tarih vermekten kaçındı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in Şubat ayını gösterdiği Otogar ve Kültür Merkezi yine 4 ay sonraya ertelendi.

“Tarihlerde sapma olabilir” diyerek savunma yapan Belediye Başkanı Mehmet Keleş bu kez gün verdi. Şimdi gözler Düzce’nin yılladır özlemle beklediği iki önemli yatırım için verilen 11 Temmuz tarihine çevrildi.  Biz de bir türlü hizmete giremeyen yatırımlarla ilgili ne düşündüklerini öğrenmek için mikrofonumuzu Düzce halkına yönelttik… Halk bir türlü tamamlanamayan yatırımlar için iktidarı değil, yerel yönetimleri suçladı…

Çoğu vatandaşın bu konuda açıklama yapmaktan kaçındığı görüldü. Bazı vatandaşlar yatırımların bir türlü tamamlanmamasında ödenek yetersizliğini gerekçe gösterdi. Özellikle Terminal konusunda üniversite öğrencilerin dertli oldukları görüldü. Öğrenciler, Düzce geldiklerinde karşılaştıkları terminale inanamadıklarını dile getirirken biran önce tamamlanmasını istedi.