2 bin 368 işçinin çalıştığı Düzce’nin en köklü ve istihdamı en yüksek olan fabrikası Standart Profil’de sular durulmuyor…


Geçtiğimiz yıl büyük olaylara sahne olan Standart Profil’de bugün de taşeron işçilerin işten çıkarıldığı iddia edildi. 230 işçi bugün fabrikaya gittiğinde işten çıkarıldıklarını öğrendiler. İşlerine son verilen taşeron İşçiler Cuma namazı sonrası Cedidiye Camii önünde toplandı. İşten çıkarılanlar adına bir konuşma yapan Murat Kaya "haksız bir şekilde işten çıkarıldık" dedi ve Vali Ali İhsan Su'ya dertlerini anlatabilmek için görüşme talep ettiklerini de sözlerine ekledi.


Kaya, " Biz baştan itibaren Standart Profil'in işçisi olmamıza rağmen bir takım muvazaalı yollarla taşeron işçileri olarak gösterilen 250'yi aşkın işçiyiz. Malesef dün ve bugün itibariyle taşeronluk sisteminin kurbanı olarak ve sendikal haklarımız engellenmek amacıyla iş akitlerimiz İş Kanunu'na aykırı bir şekilde feshedildi. Bu nedenle uğramış olduğumuz haksızlıkları dile getirmek, mağduriyetimizi anlatmak amacıyla Sayın Vali'mizden randevu talep ettik ve Vali'miz görüşme talebimizi kabul etti biz de sayın valimize şikayet dilekçemizi sunmaya gidiyoruz" şeklinde konuştu.


Kaya, konuşmasının sonunda yetkili mercilerden mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti. Basın açıklamasın ardından işçilerden seçilen temsilciler valiliye gitti.

 

Haber;S.Kaşkır