Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün organizasyonu ile Çay mahallesinde gerçekleştirilen ikinci sünnet şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Erken saatlerde şenliğin yapılacağı Yunus Emre İlköğretim Okulu'nun bahçesini dolduran Sünnet elbiseleri içindeki çocuklar ve aileleri, uzun süre törenin yapılmasını beklediler. Düzce Belediyesi Bandosu ve Mehteran Takımı'nın da katıldığı şenliğe Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Pehlivan, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin ve davetliler katıldı.

Ak parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, törende yaptığı konuşmada, sünnet geleneğinin inanç gereği olduğunu, yedi sekiz yaşlarında bu inancın gereğini yerine getiren çocukların 20 yaşlarına geldiklerinde bayraklarına renk vermek için gerek irse canlarını vereceklerini söyledi.

Celal Erbay'a Çay mahallesi'ne gösterdiği ilgi nedeniyle, mahalle halkı adına, Ak Parti Düzce Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin tarafından plaket verildi. Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in plaketini ise mahalle halkından İsmail Çetinkaya verdi. Kırkpınar'da bulunan Keleş'in plaketini Belediye Başkanı Saffet Pehlivan teslim aldı. Çetinkaya ayrıcı Başkan Yardımcısı Pehlivan'a da ayrı bir plaket verdi. Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin'e ise plaketini Yunus Emre İlköğretim Müdür Yardımcısı İhsan Kocatepe verdi.

Plaket töreninin ardından meydana gelen Düzce Belediyesi Mehteran Takımı etkileyici bir performans sergiledi. Mehter Takımının marşlarını söylemesi sırasında uygun adım tempo tutan küçük öğrenciler ilginç bir görüntü oluşturdu.