Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Düzce İli Akçakoca ve Cumayeri ilçeleri ile Sakarya ili sınırları içerisinde Dikenli Tepe ve Çayüstü Tepesi arasında kalan bölgede yapılacak Büyük Melen Barajı Projesi için ikinci toplantı 3 Nisan Perşembe günü Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılacak.

 16.12.2003 tarih ve 25318 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği gereğinde vatandaşın ÇED sürecine katılımını sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıya vatandaşların büyük ilgi göstermeleri bekleniyor.

Bilindiği gibi söz konusu baraj projesi ile ilgili ilk toplantıda barajın uzantısının Cumayeri ilçesi Yukarı Avlayan köyüne kadar uzandığı ve yaklaşık 7 bin kişinin evinden olacağı ifade edilmişti. Hatta İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan projeyle ilgili olarak grup yöneticisi Doç. Dr. Mustafa Yazgan bilgiler aktarmış ve 1 belde, 1 mahalle ile 3 köyün proje içinde kalacağına dikkat çekmişti.

Barajın tamamlanması ile beraber 7 bin kişinin projeden etkilenecek olması da vatandaşları tedirgin etmişti. Söz konusu beş yerleşim yerinden birinde ikamet eden vatandaşlar da kamulaştırma nedeniyle mağdur olmak istemediklerini vurgulayarak, çözüm talebinde bulunmuşlardı. Geniş yankı bulan bu toplantının devamı niteliğindeki bu ikinci buluşmanın ardından halkın görüş ve düşünceleri yazılı olarak bakanlığa iletilecek