Düzce’nin Gölyaka ilçesinin giriş ve çıkışlarındaki ana cadde üzerinde 2 adet Plaka Tanıma Sistemi (PTS) faaliyete geçirildi. Sistem sayesinde ilçenin ve vatandaşların güvenliği kameralar ile korunacak. huzur ortamının korunması ve suçluların tespitinde çok önemli katkı sağlayacak olan PTS'ler aynı zamanda ilçe güvenliğini de kontrol altına alacak.

Gölyaka İlçe Emniyet Amiri Özgür Cengiz, “İlçe giriş ve çıkışında bulunan PTS kameraları ile meydana gelebilecek olaylarda suçluların tespit edilmesinde ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için sürücülerin araç kullanırken emniyet kemeri ve cep telefonu kullanımlarında meydana gelebilecek trafik kazalarını önlemek adına bu sürücüleri tespit ederek para cezası uygulanıyor.

Şimdiye kadar yapılan PTS kontrollerinde yaklaşık 500 kişiye ceza kesildi. Trafik kurallarına uymaları hususunda vatandaşların daha hassas davranmaları gerekiyor. Uygulamalarımızı sadece PTS ile değil belirli zamanlarda, ilçenin değişik yerlerinde emniyet ekiplerimiz tarafından vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için sürdürüyoruz” ifadesinde bulundu