Düzce’de kaldırımlar yayalardan çok araçlara hizmet ediyor. Sürücülerin araçlarını yaya kaldırımlarına park etme alışkanlıklarından vazgeçmedikleri bilinen bir gerçek!

 

Park sıkıntısı!

 

Şehir merkezindeki dar ara sokaklar, Düzce merkezde yayalar için ayrılmış olan kaldırımlar dahi araç parkına dönerken, araçların kaldırımları işgal etmesinden dolayı gerçek işlevini yetirdiği, yayalara ayrılan kaldırımların araç parklarıyla doldurulduğu gözleniyor. Kenti yönetenlerin defalarca sözler vermesine rağmen bir türlü bitmek bilmeyen park sorunu özellikle aracı ile şehir merkezine inen sürücülere büyük zorluk yaşıyor.

 

Düzce’nin yeni park alanı

 

İşte bu yüzden  Düzce Belediyesinin merkez ziraat bankası etrafında yaptığı düzenlemede en çok araç sahiplerini işine yaramışa benziyor.

 

Belediye tarafından Haziran ayında Düzce’nin tam merkezinde bulunan ve bir süre önce kaldırılması gündeme gelen Ziraat Bankası’nın etrafında bulunan duvarları geri çekmiş, etrafında bulunan alanı genişleterek böylece Anıtpark Meydanı’na entegre edilmesini sağlamıştı.

Ancak bankanın duvarlarının yıkılmasıyla bahçesinin yolla sıfır konuma gelmesi, banka çevresinin park alanına dönmesine neden oldu. Hafta sonu olması sebebiyle bankanın kapalı olmasını fırsat bilen araç sürücüleri kısa sürede banka bahçesi ve çevresini araç parkı haline getirdi.

 

Haber; S.KAŞKIR