Denizi, şelaleleri ve gölleriyle adeta su cenneti konumunda olan Düzce'nin bir çok köyünde yaşanan susuzluk vatandaşları canından bezdirdi. İstanbul'a su veren konumda olan bir ilde özellikle yaz aylarında yaşanan susuzluk nedeniyle köylülerin yaşadığı mağduriyet ile ilgili İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker'den açıklama aldık. Ülker, yaz sonu ve sonbaharın başlangıcı olduğu için suların en düşük olduğu ayların içinde bulunulduğunu hatırlatarak bazı vatandaşların suyu doğru kullanmayı bilmediklerini söyledi.

SU FARKLI AMAÇLARDA KULLANILIYOR

Ülker, “Bu mevsim; yaz sonu sonbahar başlangıcı. Suların en düşük olduğu zaman. Bir kaç köyden direk bana gelenler de oldu. Hatta bir köyü incelettim. Adını vermeyeceğim o köyle ilgili su çalışması yapmışız. Köyün ihtiyacından bir buçuk katı fazlasını getirmişiz. Köylümüz “Yetmiyor” diyor. Neden yetmiyor, su saatleri yok, bahçe suluyor, saplama yapıyor, değişik şekillerde kullanıyor. Burada önemli olan tasarruflu kullanabilmek.” ifadelerini kullandı.

HES ÇALIŞMASINDA SU KAYNAĞINDA BİR SIKINTI OLMUŞ

Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, geçtiğimiz günlerde gündeme taşıdığımız ve sonrasında çalışmaların başladığı Gölyaka Bakacak Köyü'nde çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

Ülker, “Gölyaka Bakacak Köyü'nün özel bir konumu var. HES çalışması sırasında su kaynağında bir sıkıntı olmuş. Onunla ilgili olarak hem Özel İdare hem de Gölyaka Kaymakamlığı çalışma yapıyor. Temennimiz bu çalışmanın kısa bir süre içinde sonuçlandırılması. Orada gerekli bütün çalışmalar yapılıyor. Sorun en kısa zamanda çözülecek.” şeklinde konuştu.

Haber: M. YILMAZ