Düzce’ye su taşıyan ana hattın vanası patlayınca Düzce susuz kaldı. Tamir çalışmalarının sona ermesinin ardından su verilmeye çalışıldı ancak vana yeniden patlayınca susuzluğa alışkın olmayan Düzceliler oldukça sıkıntılı bir gün yaşadı.

 Düzce Belediyesi’nden suyun öğleden sonra verileceğine  dair açıklama yapılmasına rağmen,ilk çalışmanın ardından tamir edilen vananın yeniden patlaması nedeniyle tamir çalışmaları oldukça uzadı. Yeniden vanayı kapatarak kaynak çalışmalarına devam eden belediye ekipleri, akşam ve gece boyu süren çalışarak arızayı giderdiler.

Vananın yeniden tamir edilmesinin ardından saat 05.00 sıralarında yani vananın arıza yapmasından 26 saat sonra  tamir çalışmaları tamamlanarak şehre su yeniden verildi. Ancak Ana bir depo ve bu depodan su pompalanan diğer depoların tamamının boşalması nedeniyle Yenikent’te yaşayanlar ise ancak öğle saatlerinde suya kavuşabildi.

 

Öncü Haber Merkezi’ne telefonlar ve mail yoluyla ulaşan vatandaşlar tamir süresinin uzunluğu nedeniyle öfkeli olduklarını saklamazken, çok daha önemsiz konularda belediyenin anons sistemi ile duyuruların yapıldığını, tüm kentin susuzluk sorununun ne zaman çözüleceğinin duyurulmamasının kabul edilemez olduğunu söylediler.