Gümüşova’da aylardan beri yaşanan su sıkıntısı hala çözüme kavuşmadı. Su sıkıntısının çözme kavuşması için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini vurgulayan Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu, su k onuşunun çok uzun ve ince bir faaliyet olduğunu ve suyun içilebilir hale gelmesi için su kaynakları aradıklarını vurguladı.

“Sondaj kaynağı arıyoruz. Bu düz bir yerde olmayacak dağ yamaçlarında olacak. Bazı kaynakların alınması durumu var. Görüşmelerimiz devam ediyor. Yakın zamanda memba tesisi çıkarmak için çalışıyoruz. Sonuçlandırmak üzereyiz. Sonuçlandığı takdirde 40 bin nüfusa yetecek bir su olmuş olacak. Mevcut suyun da içilebilir olması için çalışmalarımız başladı. Bakteriyolojik unsurları yok etmek için teknik bir çalışma yapıyoruz. Büyük arıtmadan ziyade bakterilerin yok edilmesi konusunda bir çalışma yapıyoruz. Suyu bu yıl içilebilir hale getireceğiz.”

Daha sonra alt yapı çalışmaları ile ilgili de bilgiler veren Bostancıoğlu, çiftli yol ve yan yol çalışmalarının yanı sıra kanalizasyon çalışmasının da devam ettiğini vurguladı.

Haber; R. BAL