Her yıl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından fakir ailelere yönelik dağıtılan kömür yardımları bu yıl da dağıtılmaya başlanıyor. Düzce Anadolu Lisesi’nin yanında bulunan boş bir arsaya getirilen kömürler kış gelmeden fakir ailelere dağıtılmak üzere hazırlandı.

Düzce merkezde toplam 6 bin aileye dağıtılmak üzere getirilen 6 bin ton kömürün önümüzdeki haftadan itibaren dağıtılmaya başlanacağı öğrenildi. Her aileye bir ton kömür dağıtılacağı öğrenilirken, ilçelerde bu dağıtımı Kaymakamlıkların üstlendiği belirtildi.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Amasra’dan fakir ailelere dağıtılmak üzere 6 bin ton kömürün geldiğini ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın belirlediği 6 bin fakir aileye dağıtılacağını ifade etti.

“Her aileye bir ton kömür dağıtılacak” diyen Ülker, kömürlerin dağıtım ihalesinin yapıldığını ve mahallelerden başlayarak önümüzdeki haftadan itibaren dağıtımın gerçekleştirileceğini ifade etti.
İlçelerin buna dâhil olmadığını vurgulayan Ülker, “İlçelerdeki dağıtımı Kaymakamlıklar belirliyor. Biz sadece Düzce merkezde dağıtım yapıyoruz” dedi.

Haber; R. BAL