Düzce’nin kaldırımları önce dardı,sonra genişletildi,taş döşendi,ışıklar konuldu...Yıkılan binaların yerine yenileri yapılmaya başlayınca  bir süreliğine de olsa kaldırımlar bozuldu.

Bu arada binaların şeklini,sahibini gösteren tabelaları da inşaat alanına dikmek zorunluluğu bulunduğundan her inşaatın önüne tabelalar konuldu.Ancak bu tabelalar kaldırımları kapatıyorsa,o tabelalara çarpmamak için insanlar ana caddenin üzerinde yürümek zorunda bırakılıyorsa bu işte bir hata olması gerekiyordu.

Üstüne üstlük birde tabelaya kimse vurmasın diye tabelaya 50 santim uzakta dike konulup da arası kırmızı beyaz kurdela ile bağlanınca ,kaldırımların kimin için olduğu düşünülmeye başladı.

Bu söylediklerimiz Düzce belediyesi iş merkezinin Celal Kasapoğlu caddesi ile İstanbul caddesinin birleştiği köşede aynı ile vakii.... İnşaat yapılmak için toprak kazılmış,kaldırım çökmüş, kalan bölümün ucuna da inşaatın tabelası dikilmiş sanki az geride yer yokmuş gibi... inşaat alanından geride kalan 50 santimlik yaya kaldırımını da bu tabela kapatınca tabela koruma altına alınmış vatandaş ise ana caddeden geçmeye mecbur bırakılmış... 

Allah korumuş bu güne kadar ölümcül bir kaza olmamış ama inşaatın zemin katı bittiğine,toprak altına konulması gereken borularda konulduğuna göre neden kaldırım yapılmaz,neden tabela kaldırımı işgal edecek gibi yaya kaldırımının üzerinde tutulur bilinmez... Ancak bilinen bir gerçek var ki yaya kaldırımları bu güne kadar insanlar tarafından işgal ediliyordu bu kez ise işgalci tabela oldu...