Dün D-100 üzeri Çerkez Taşköprü kavşağındaki tabela rezaletini ekranlara getirmiştik. Bazı köylerin yönlerini gösteren köy isim tabelalarının kimisi kırık dökük vaziyette kimisinin de eskimesi nedeniyle isimleri dahi okunmuyordu. Haberimizi dikkate alan yetkililer tabelaları yenilmek için harekete geçti ve kırık dökük tabelalar köy hizmetleri yetkilileri tarafından değiştirildi.
Tabelalar yenilendi ancak Çerkez Taşköprü köyü kavşağındaki tabela rezaletinin ilk olmadığı öğrenildi. Daha önce birçok kez yine kırık dökük hale getirilen tabelalar, yetkiler tarafından defalarca değiştirilmiş.
5 köye girişi gösteren tabelaların bazı kendini bilmez vatandaşlar tarafından yıpratıldığını söyleyen köy halkı ise, tabelaların değiştirilmesinin bir çözüm olmayacağı düşünüyor.
Tabelaları bu hale getirenleri bulmak için nöbet dahi tuttuklarını söyleyen Çerkez Taşköprü köyü azalarından Özcan Kiraz, tabelaları neden bu hale getirdiklerine bir anlam veremediklerini ifade etti.

Kiraz,“Neden kaynaklandığını biz de bilmiyoruz. Köy hizmetleri getirdi tabelaları dikti. İlk önce üstünü boyadılar. Daha sonra eğdiler, büktüler. Yaptırdık bir daha aynı şekle getirdiler. Bizde anlamıyoruz ne zorları var tabelalarla. İnsanların rahat yön bulabilmeleri için konulmuş bir tabela. Sadece bir köy değil, 4-5 köyün tabelaları var. Bu köye kızan biri olsa sadece bu köyün tabelalarını bozar ama hepsi eğilmiş. Şüphelendiğimiz biri de yok. Dışarıdan gören biri için de yakışmayan bir manzara.”dedi.

Haber; S. KAŞKIR