Düzce'de her geçen gün araç sayısının artışına bağlı olarak park sorunu had safhaya ulaşırken, şehir merkezinde neredeyse her boş alanın park alanına dönüşmesi de çözüm olmuyor. Bazı sorumsuz sürücülerin kapalı ve açık park alanları yerine ücretsiz düşüncesiyle kaldırımlara park etmesi nedeniyle yayalar zor durumda kalıyor. Yasak olmasına karşın otomobillerini, bisiklet ya da motosikletlerini kaldırımlara saatlerde park halinde bırakan sürücüler yüzünden yola inip tekrar kaldırıma çıkmak zorunda kalan yayalar, artık bu duruma istemeye istemeye de olsa alışmış durumda... Gideceği yere daha yakın olması ya da park ücreti ödememek için kaldırımları tercih eden sürücüleri cezalar da caydırmıyor.

 

 

Özellikle hafta sonları yoğunluğun fazla olduğu Gaziantep Caddesi ve Spor Sokak'ta sadece bisikletlilerin değil zaman zaman motosikletlerin dahi kaldırımlardan ilerlemes vatandaşların tepkisine neden oluyor. Kimi zaman yayaları tehlikeye sokan ve zaman zaman kazalara neden olan bisiklet sürücüleri kuralları hiçe sayarken, kural ihlalini zabıtaya şikayet eden bazı vatandaşlar, sonuç alamamaktan yakındı. Vatandaşlar, Mansur Bayram Caddesi üzerinde bulunan zabıta kulübesinin etrafından onlarca bisiklet ve motosikletin park halinde bırakılmasına karşın hiçbir cezai işlem uygulanmadığını savundu.
Öte yandan ekiplerin gözü önünde gelişi güzel bırakılan bisikletler hem görüntü kirliliğine neden olurken hem de yayaların kaldırımlarda yürümelerini zorlaştırıyor.
Haber; İ.KELEŞ