Kalıcı Konutlar Güzelbahçe Mahallesi’nde bulunan iş merkezinin A blokta 4 B lokta 5 adet olmak üzere toplam 9 hak sahibin takas işlemleri devam ettiği için Düzce Üniversitesi’ne tahsis edilememişti. Bu 9 dükkandan 8 hak sahibi ile gerekli trampa ve tapu işlemleri tamamlanmış, söz konusu 8 işyerinin Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksekokulu’na taşınmasına amacıyla eğitim ve sosyal alan olarak kullanılmak üzere Düzce Üniversitesi’ne tahsis talebi İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısında gündeme geldi. İl genel meclisi talebi ilgili komisyona havale etti.

 

 

Ancak bugün basın toplantısı düzenleyen Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu’ndan şok bir açıklama geldi. Şerifoğlu, Ak Parti içinde kaosa yol açan kalıcı işyerlerin bu saatten sonra tahsis edilse dahi almayacaklarını söyledi.

 

 

Atıl kalıcı işyerlerini 7 yıl önce talip olduklarını hatırlatan Şerifoğlu, “almakta geç kalma” gibi bir durumun olmadığını vurguladı. Önce Fevzi Çakmak Mahallesi’nde ardından huzurevindeki işyerlerine talip olduklarını ancak süreç içinde bu tahsisin çeşitli gerekçelerle yapılamadığını ifade eden Rektör Şerifoğlu, üniversitenin yarattığı bir gecikmenin mümkün olmadığının altını çizdi. Bugün gelinen noktada söz konusu iş merkezi için üniversitenin yeterli bütçesi olmadığı dile getiren Şerifoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

 

“1 milyon TL’ye o gün rehabilite edip okul haline getirecektik. Bugün Kalıcı Konutlardaki herhangi bir bloğu bize verseler, 7 milyon TL Harcama yapmamız gerekiyor. Boşu boşuna vakit kaybettik: harabiyetten ötürü bizim ayıracağımız bütçe çok büyüdü. işin acı tarafı üniversitenin bu sene o bütçesi de yok. yaz aylarında talep ettik bakanlıktan o bütçe talebi de verilmedi. He şey hallolsa bize tahsis yapılsa bile bizim oraya harcayacağımız 1 lira bile yok. Biz geçenlerde devlete bir yazı ile bildirdik: lütfen bu blokları alın tamir edin en azından içine girilebilir bir şekilde teslim edin dedik. Bizim bütçemiz yok. harap halde verirlerse yapabileceğimiz hiçbir şey yok. biz devlet üniversiteyiz vakıf üniversitesi değiliz.”

 

Haber; S.KAŞKIR