15 Temmuz darbe girişimin ardından Türk milletinin vatan toprağını böldürmemek uğruna darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY örgütlerinin ele geçirdikleri tankların önüne yatarak canı pahasına direndiği görüntüler hafızalara kazınırken, Düzce’de de bir taksicinin asker ve polislere yaptığı jesti gönülleri kazandı.

 Düzce’de bir taksi durağında bulunan taksi şoförü taksisinin polis ve askere ücretsiz olduğuna dair yazı yapıştırdı.

 Çay mahallesi gazhane caddesinde bulunan Aydınpınar taksi durağında taksicilik yapan Mustafa Onay,  Darbe girişiminin ardından olayları haberlerden yakinen takip ettiğini belirtirken, Metek TOKİ konutlarından döndüğü esnada otobüs durağında bir polisin beklediği esnada yanına yaklaşarak gideceği yere kadar götürmek istediğini anlattı.

Onay ilk teklifinde polis memurunun teşekkür ederek otobüsün geleceğini söylemesi üzerine yine tekrar ısrar ederek polis memurunu gideceği yere kadar bıraktığını ve kendisine borcunun ne kadar olduğunu soran polis memuruna, “siz borcunuzu 15 Temmuz’da peşin ödediniz “şeklince cevap verdiğini ifade etti.

15 temmuz darbe girişiminin ardından hem polisin hem de askerin rencide olduğunu ifade eden Onay, taksi durağında beraber çalıştığı mesai arkadaşlarına sunduğu fikrin olumlu karşılık almasıyla taksi durağında bulunan 4 ticari taksiye ‘POLİS VE ASKERE ÜCRETSİZDİR 15 TEMMUZ’DA PEŞİN ÖDENDİ.’ şeklinde yapıştırma yaptırdı.  51 yaşındaki taksi şoförü Mustafa Onay, bunun sadece ticari taksilerde değil sivil vatandaşlar tarafından yapılması gerektiğini ifade etti.

haber;İ.KELEŞ