Belediyenin sözünü tutmasını istemişlerdi
Düzce Atatürk Devlet Hastanesi çevresinde taksi işletmeciliğini yapan 23 taksi şoförünün sesi sonunda duyuldu. 19 Eylül’de Aziziye Mahallesi’nde hizmete giren Düzce Atatürk Devlet Hastanesi önünde çalışan taksici esnafı Düzce Belediyesi’nin kendilerine verdiği ‘durak’ sözünü yerine getirmemesi nedeniyle yaşadıkları çileyi geçtiğimiz günlerde mikrofonlarımız aracılığıyla dile getirmişti.

Taksi durağı olmadığı için sokakta yaktıkları bir ateşin başında müşteri bekleyen taksiciler, Düzce Belediyesi’nin ihalesine katılarak hak sahibi olduklarını ve tüm yükümlülüklerini yerine getirdiklerini vurgulayarak, belediyenin de durak yükümlülüğünü yerine getirmesini istemişti.

Başkan 'Hastane Taksi'yi yerinde inceledi
Taksicilerin mağduriyeti ile ilgili geç de olsa gereken adım atıldı. 6 aydır taksi durağına kavuşmayı bekleyen 23 taksici için hastane önüne yazıhane yerleştirildi. Açıklama bizzat Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'ten geldi. Sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulunan Başkan Keleş, şehir merkezinde taksi yazıhanelerini yapmaya devam ettiklerini belirterek, "Hastane Taksi için yeni bir model geliştirdik ve konuşlandırdık." ifadesini kullandı. Fotoğraflı paylaşımda bulunan ve yeni yazıhaneyi Başkan Yardımcısı Ali Güney ile incelediği görülen Keleş'in taksicilerle de sohbet ettiği de fotoğraf karelerine yansıdı.