Fenerbahçeliler Derneği ,Şıralık'ta Düzce İl Özel İdaresi'ne ait 146 dönümlük arazinin bir kısmına talip oldu. Daha önce Düzce Belediyesi 146 dönümlük arazinin 20 dönümünü almış fakat şuana kadar herhangi bir çalışmada bulunmamıştı. Alanı Burhaniyespor'da almış fakat herhangi bir yatırımda bulunmadan iade etmişti.

Bilindiği üzere Düzce Fenerbahçeliler Derneği uzun zamandır başka bölgelerde yer bakıyordu. Derneğin bu arsayı tercih etmesindeki kriterin derneğin başka noktalarda baktığı arazilerin maliyetli olmasından mı yoksa İl Özel İdaresinin olan bu yerin uzun yıllar maddi kazanç elde etmeden kiralanmasından mı kaynaklandığını tahmin etmek güç. Düzcenin göz bebeği, Düzce sporunu kurtaracak olan bu yerin Fenerbahçe'ye verildiğinde diğer derneklerce de istenebileceği ihtimalini ortaya çıkıyor.

Bugün Fenerbahçe'nin istediği arsa için yarın Galatasaray, Beşiktaş gibi diğer dernekler ve kurumlarda aynı istekte bulunduğunda bu durumun önüne geçmenin zor olacağı düşünülüyor. Düzce İl Özel İdaresine ait 146 dönümlük arazinin herhangi bir kurum veya kuruluş yerine Düzce ili için spor kompleksi oluşturulabilir. Şıralık tesislerinin kamu malı olarak kalmasının Düzce'nin geleceği daha faydalı olabilir.