"UNUTULMUŞ NASIRLI KÖYÜ'NE HOŞGELDİNİZ...Bu köye unutkan siyasetçiler giremez" pankartıyla gündeme gelen Düzce Merkeze bağlı Nasırlı Köyü'nde ikinci kez ağırlığını kadınların oluşturduğu grubun Nasırlı Ortaokulun önünde başlattıkları eylemin "muhalefetin işi olduğu iddia edildi.Konuyla ilgili açıklamayı her iki eylemde de susmayı tercih eden Nasırlı Köyü Muhtarı Mevlüt Parlak yaptı.

Muhtar Parlak her iki eylemde de kendisinin etkisi olmadığıın vurgulayan Muhtar Parlak, "Her iki eylemin arkasında da muhalefet var" dedi. Konunun muhtarlık seçimi ile ilgili olduğunu kaydeden Muhtar Melüt Parlak budefa sessizliğini bozdu. Köylerinin unutulmadığını, okulunda kapatılmayacağıın kaydeden Muhtar, bu işin ardında muhtarlık seçiminde kazanamayan muhtarın olduğunu "bu muhalefetin işi" diyerek yorumladı.

Nasırlı Köyü önce "Bu köye unutkan siyasetçi giremez" pankartıyla gündeme gelmiş köyde yaşayan vatandaşlar da yolların bozukluğundan dertlenmişlerdi. Unutulmuş Köy pankartı muhalefetinde gündemine düşmüştü. Ardından Nasırlı İlk ve Ortaokulun kapatılacağını belirten çoğunluğunu kadınların oluşturduğu Nasırlı Köyü halkı konuya tepki göstermiş milli eğitime çağrıda bulunmuştu:

Her iki eylemde de ortalıkta görünmeyen Nasırlı Köyü Muhtarı Mevlüt Parlak, sessizliğini bu kez bozarak bu eylemlerin arkasında Muhtarlık seçimi'nin olduğunu vurgulayarak acı bir de itirafta bulundu: "Seçimden bu yana köy ikiye bölünmüş durumda.Muhalefet bir türlü seçim sonucunu hazmedemedi. İşi buralara kadar vardırdı" diyerek serzenişte bulunurken Milli Eğitim müdürüyle de görüştüğünü, okulun kapatılmayacağı yönünde bilgiler verildiğini dile getirdi.  

Haber:E.TAYHAN