Deprem sonrası ayağa kalkma mücadelesi veren Düzce’nin D-100 karayolunun özellikle Kaynaşlı kesimi virane görüntüsü ile dikkat çekiyor.

Plansız ve baraka tipli yapılar, Karayolundan geçenlerin Düzce ve Kaynaşlı’ya bakış açısını olumsuz yönde etkiliyor.Bu çarpık yapılaşma hem Düzce hem de Kaynaşlı’nın imajını zedeliyor.

Kaynaşlı esnafı ise bu durumu tamamen ekonomiye bağlıyor. Kaynaşlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Enver Akyüz, ekonomik politikalardan esnafın zarar gördüğünü söyleyerek, bu yapılanmanın ekonomik zorlukların ürünü olduğunu ifade etti.

Akyüz,” Bu söylediğiniz Kaynaşlı merkezinde de var. Bu yüzden genelde esnaflarımızın depremden sonra gelir seviyesi düştü. Tabi D-100’ün otobana geçmesinden dolayı sıkıntılar yaşadık. Araç trafiği eksildi. Yeni çalışmalar var, ışıklandırma ve asfalt yapılacağını duyduk, bu bizi sevindirdi, bizim için çok önemli Bolu Dağı esnafı bunu bekliyor. Azalan esnaf çoğalacak, ışıklandırma olduğu zaman geri dönecekler.” Dedi.

Kaynaşlı Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Necmettin Bulut ise, Düzce’nin ilçeye yakın olmasından dolayı esnafın iş yapamam tedirginliği yaşadığını söyledi.

 

Bulut,