Geçen yıl turizm gelişme ve koruma alanı ilan edilen Kardüz Yaylası kış turizm adına önemli bir konumda bulunuyor. Düzce'de turizmde etkinliğin artırılmasında kaynak olarak gösterilen Kardüz Yaylası için uzun zamandır birçok kez gündeme gelmesine rağmen herhangi bir gelişme olmamıştı. Bu konuda ilk çalışma niteliği taşıyan Kardüz Yaylası projesinin tanıtım toplantısı, valiliğin toplantı salonunda gerçekleştirildi.



VALİLİKTE KARDÜZ ZİRVESİ


Toplantıya başta Vali Ali İhsan Su olmak üzere Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan, İbrahim Korkmaz ve Osman Çakır, MÜSİAD Başkanı İsmail Çakmak, Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut, Avusturya Salzburg Kayak Federasyonu Başkanı, Mimar ve İşadamları katıldı.

 



Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Ali İhsan Su konuşmasında; şunları söyledi:

Su “Gölyaka ilçemiz sınırlarında Kardüz Yaylamız vardır bildiğiniz üzere. Kardüz Yaylası Kültür ve Turizm Koruma Gelişim Bölgesi Çevre Düzeni Planı Ön Bilgi Alma Toplantısını gerçekleştiriyoruz bugün. Malum orası Turizm Koruma Gelişime alanı ilan edilmişti. Bununla ilgili yapılacak planları ve 1/25.000 çevre düzeni planı, 1/5.000 ‘ lik plan ve 1/1.000 ‘ lik planların yapılması konusunda yetkiler Kültür ve Turizm Bakanlığınca valiliğimize verilmişti. Biz bu konuda bir çalışma başlattık ve şu anda çalışma yapan firma ilimizin de bilgisine sunulmak üzere, yapılan çalışmalarla ilgili bizleri bilgilendirecekler. Bizde İlimiz ve Kardüz Yaylasının gelişimi adına fikirlerimizi arkadaşlarla paylaşacağız ve İlimiz ve Kardüz Yaylası için en güzel şeyi yapmaya gayret edeceğiz.” ifadelerinde bulundu.

Katılımcılara ve yabancı heyete Kardüz ile ilgili yapılan çalışmaların sunumu ile toplantı sona erdi.



AYDINPINAR ŞELALASI TABİAT PARKI İLAN EDİLDİ



Öte yandan Doğal, Kültürel, Turizm değerleri olan şelaleler ve tabiat parkları, Düzce adına oldukça önemli bir yere sahip. Bu doğrultuda Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Güzeldere Şelalesi'nin sınırları genişletildi. Güzeldere Şelalesi'nin sınırları 20.23 hektardan 22.78 hektara çıkartıldı.

Ayrıca Aydınpınar Şelalesi yine Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tabiat parkı ilan edildi.

 

 

Haber: Y. Sever