Düzce’ye yatırım yaparak Krem Park AVM’yi hizmete açan Krem İnşaat umduğunu bulamadı. 2011 yılında hizmete açılan AVM’de tapuları alamayan Krem inşaat belediyeye dava açtı. Krempark AVM'nin Yöneticisi Rahmi Oslanmaz, 30 civarındaki dükkanın tapusunu, belediyenin diğer borçları nedeniyle alamayınca mahkemeye başvurdu.

Kira gelirlerine de el konuldu

Tapular bir yana, borçlarını ödeyemediği için haciz gelen belediyenin, Krem Park’ta mal sahibi olarak görünmesi nedeniyle dükkanların kira gelirlerine de el konulduğu öğrenildi. Borç batağında olan belediye, borçlarını ödeterek icralarını kaldırmadıkça dükkanların tapuları verilemeyecek.
Krem Parktaki dükkan sahipleri, gelen yatırımcıyı Düzce belediyesinin bu şekilde mağdur etmesi halinde yeni yatırımcıların gelmeyeceğini savunurken, müteahhitlerin belediyenin çıkarmış olduğu zorluklardan dolayı yatırım yapmak istemediğini iddia ediyorlar.

Mahkeme sürecine nasıl gelindi

2010 yılında ihale ile Krem inşaat ve belediye arasında müteahhitlik anlaşması imzalandı. Belediye, Krem İnşaata belli dükkanları vermeyi taahhüt etti. Krem inşaat 500 bin lira nakit 2 ayda bir 500 bin lira ödemek şartıyla yaklaşık 4 milyon liralık borç yaptı. Ancak Krem İnşaat, yaptığı işe karşılık dükkanları almayı talep ederken, belediye ise inşaat firmasının kendisine olan borcundan dolayı dükkanları devretmedi. Belediyenin diğer borçlarından dolayı dükkanlara haciz gelmesi nedeniyle devredemezken, Belediyenin talebinin Krem inşaatın ödeyeceği borçla hacizleri kapatıp dükkanları devir etmek olduğu öğrenildi.