Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tarım, doğal yaşam ortamları ve bu ortamların korunması konularında çocukların bilgilendirilmesi amacıyla 2014 yılından bu yana düzenlenen “Lider Çocuk Tarım Kampı” bu yıl da Düzce’de renkli görüntüler sahne oldu. 3 gün süren kamp kapsamında ilk gün Aziziye İlkokulu ile Avni Akyol İlkokulu’ndan gelen 4. sınıf öğrencilerine İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda İl Müdürü Harun Kabaoğlu tarafından “Tarımın Önemi ve Ülkemizde Tarımın Durumu” konulu bilgi verildi.

Ahır, kümes, kuluçka odası ve seralar ziyaret edildi
Daha sonra özel bir tarım ürünleri şirketine ait modern ahır, kümes, kuluçka odası ve seralar ziyaret edildi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personellerinden Asil Köroğlu tarafından çocuklara “Kırsal Turizm ve Çiftlik Turizmi” konusunda bilgiler verildi. Ayrıca işletme sahibi Tahsin Altun tarafından öğrencilere İşletme hakkında bilgi verildi ve öğrencilere yemek ikram edildi. Öğrenciler arasında “Kırsal Turizm” temalı resim yarışması düzenlenerek dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. Balon oyunlarının ardından ilk günün programı sona erdi.



Eğitim ve oyun iç içe
İkinci gün Kaynaşlı Sazköy’de bulunan Tekir Köy Evi ile küçükbaş hayvan işletmesi ziyaret edildi. İşletme sahibi Elanur Tekir Aksungur tarafından işletme hakkında bilgiler verildi. Yemek ikramının ardından mendil kapma yarışması, halat yarışı, çuval yarışı, top oyunları ve SOS oyununun ardından program sona erdi.



Fideleri toprakla buluşturdular
Üçüncü gün Konuralp Müzesi gezisi düzenlendi. Konuralp doğa yürüyüşünün ardından bir Turizm Çiftliği’nde öğrenciler için ayrılan uygulama bahçesine domates, biber, patlıcan, salatalık ve karpuz fidelerinin dikimi gerçekleştirildi.



Folluktan yumurta toplama etkinliğinin ardından yumurta taşıma yarışması ve dereden su taşıma yarışması düzenlendi. Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Üç gün boyunca kampa katılan öğrencilere katılım belgelerinin ve hediyelerin taktim edilmesiyle program sona erdi.

4 yılda 180 çocuk yararlandı
Etkinlik ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, her yıl farklı konseptlerde etkinlik, oyun ve yarışmalar düzenlenen “Lider Çocuk Tarım Kampı”ndan Düzce’de dört yıl boyunca toplam 180 çocuğun yararlandığını belirtti.



Bundan sonraki yıllarda da ilave yenilikçi uygulamalarla kamp etkinliğinin devam edeceğini kaydeden Kabaoğlu, ayrıca kampa katılan öğrenciler tarafından “Ülkemizde Kırsal Turizm” konulu kompozisyon yarışması düzenleneceğini kaydederek, komisyon üyeleri tarafından değerlendirilerek birinci seçilen kompozisyonun Düzce’yi temsil etmek üzere bakanlığa gönderileceğini sözlerine ekledi.

Haber: C. Üstüner